Cele mai bune fructe oleaginoase pentru slăbit

1 2 jpg jpeg

Fructele oleaginoase ca nucile, migdalele, fisticul, caju-ul uşurează procesul de slăbire numai dacă sunt consumate cu moderaţie. Ideal ar fi să le alegi pe cele în coajă pentru a nu ceda tentaţiei de a mânca o cantitate prea mare. Desprinderea cojilor de fistic este şi o activitate care te destresează, un atu în perioada mai grea de la începutul unui regim de slăbit sau în primele zile în care vrei să-ţi impui un nou stil de viaţă şi o dietă sănătoasă. Evită-le pe cele trase în sare, ciocolată sau caramelizate care îţi aduc kilograme în plus şi optează pentru cele crude pe care le poţi coace puţin dacă doreşti.

Nuci

Îţi oferă acizi graşi precum Omega-3 care-ţi protejează inima şi reduc nivelul trigliceridelor. Dacă nu mănânci prea des peşte, dacă ţii post sau eşti vegetarian, nucile sunt cea mai bună sursă de Omega-3. Au în compoziţie şi antioxidanţi, fitonutrienţi, melatonină, care păstrează un ciclu al somnului normal. Când eşti la dietă, poţi să mănânci nuci, dar nu în cantitate prea mare. Adaugă o mână de nuci în salate de legume sau peste iaurtul cu cereale integrale de dimineaţă. Aceeaşi cantitate e indicate şi la gustări.

Migdale

O migdală ar putea fi comparată cu o pilulă de slăbit, chiar dacă este bogată în grăsimi, pentru că acestea sunt, de fapt, grăsimi bune. O porţie de migdale echivalează cu cât ar intra în căuşul palmei şi taie pofta de mâncare exagerată, inclusiv pe cea de dulciuri. Dacă mănânci frecvent migdale, ai un risc mai mic să suferi de boli de inimă. Cel mai bine ar fi să le mănânci înainte de a face gimnastică sau de a merge la sala de sport, pentru că stimulează arderile de grăsimi în timp ce faci mişcare.

Fistic

Au un aport caloric scăzut, dar sunt bogate în protein, fibre, potasiu, grăsimi mononesaturate care diminuează nivelul de colesterol rău. Potrivit unui studiu recent, persoanele care au mâncat fistic mai des au slăbit mai uşor sau şi-au menţinut silueta, au rezolvat problema colesterolului mărit, şi-au normalizat tensiunea arterial şi au avut de suferit mai rar din cauza unor inflamaţii.

Sfat

Alege fisticul nesărat, în coajă, pentru a nu risca să mănânci o cantitate prea mare.

Caju

Poate avea gust de unt, însă caju-ul este mai degrabă o sursă de fier, zinc, esenţial pentru păstrarea imunităţii şi magneziu, recomandat pentru îmbunătăţirea capacităţii de memorare. Un alt motiv să mănânci caju la gustările de peste zi este acela că menţine senzaţia de saţietate, ceea ce alungă nevoia de a mânca dulciuri, produse de patiserie sau fast-food între mese.

Extrapont

Caju-ul sporeşte capacitatea corpului de asimila vitaminele A şi D.