Cele mai bune condimente pentru masa pascal─â

1 2 jpg jpeg

Anumite condimente pot fi ad─âugate ├«n m├óncare chiar de la ├«nceputul preg─âtirii. ├Än acest caz, ele transmit alimentelor efectele lor terapeutice ┼či, astfel, legumele, cerealele, leguminoasele ┼či alte alimente vor fi mai u┼čor digerabile.

Aceste condimente sunt: boabele de mu┼čtar, chimenul, coriandrul, dafinul, ienibaharul, cui┼čoarele, ienup─ârul. ├Än general, acestea sunt sub form─â de semin┼úe ┼či pot fi puse la fiert chiar nem─âcinate.

Alte condimente pot fi ad─âugate ├«n m├óncare dup─â ce preparatele au fost luate de pe foc. Este vorba despre plantele cu frunze aromate: p─âtrunjelul, ┼úelina, m─ârarul, menta, tarhonul, leu┼čteanul, busuiocul, salvia ┼či cimbri┼čorul.

Ele ├«┼či p─âstreaz─â astfel propriet─â┼úile terapeutice, completeaz─â savoarea condimentelor ad─âugate la ├«nceputul prepar─ârii ┼či, dac─â sunt ├«n cantitate suficient─â (peste o linguri┼ú─â de plant─â uscat─â la o can─â de alimente), sus┼úin procesele naturale de vindecare.

Aten┼úie! ├Än amestecurile de condimente preparate ├«n industria alimentar─â, poate fi g─âsit glutamatul (E330), un ├«nt─âritor de gust care adaug─â o not─â u┼čor acri┼čoar─â.

├Äncerca┼úi s─â evita┼úi folosirea acestei substan┼úe, pentru c─â faciliteaz─â re┼úinerea toxinelor ├«n corp, iar ├«n doze mari poate fi cancerigen. La persoanele alergice, glutamatul poate declan┼ča sindromul restaurantului chinezesc, cu senza┼úii puternice de c─âldur─â ┼či de constric┼úie a c─âilor respiratorii.

Usturoiul, ideal pentru o digestie u┼čoar─â

Are gust picant, astringent, cu efect ├«nc─âlzitor. Usturoiul faciliteaz─â digestia, absorb┼úia elementelor nutritive din intestin ┼či are efect de ├«ntinerire.

Datorit─â senza┼úiei de c─âldur─â pe care o provoac─â, calmeaz─â durerile articulare ┼či tonific─â organismul ├«mpotriva r─âcelii.