Cele mai bune 6 alimente pentru o viaţă lungă

1 2 jpg jpeg

Expertul în nutriţie susţine că există alimente şi grupe de alimente care conţin nutrienţi speciali, ce nu pot fi găsiţi din abundenţă în alte alimente. De exemplu, sulforafanul este un amino-acid esenţial care ajută la vitaminizarea şi detoxifierea organismului şi care se găseşte exclusiv în legumele crucifere (varza, conopida, spanacul, broccoli etc).

Iată care sunt cele 6 alimente pentru o viaţă lungă, potrivit lui Michael Greger, autorului bestseller-ului ,,How not to Die''!

Fasole

Când spunem fasole, ne referim la diferitele tipuri de fasole precum soia, mazăre, năut şi linte. Michael Greger recomandă consumul zilnic din categoria acestor alimente.

Fructe de pădure

Expertul în nutriţie recomandă consumul zilnic al unei porţii de fructe de pădure proaspete, congelate sau uscate - mure, cireşe, afine, zmeură, căpşuni etc. Tot în această categorie intră şi strugurii, bananele, avocado şi pepenele roşu care, din punct de vedere biologic, sunt tot fructe de pădure.

Legume crucifere

Legumele crucifere comune includ broccoli, varza (inclusiv varza kale) sau spanacul, din care se recomandă consumul a cel puţin o porţie zilnic.

Nuci

În opinia lui Michael Greger, cu toţii ar trebui să includem în alimentaţia de zi cu zi cel puţin o lingură de seminţe de in, de exemplu, sau o porţie mare de fructe, la care se va adăuga un sfert de cană de nuci, migdale, arahide, fistic sau caju (la alegere).

Condimente

Este indicat consumul zilnic al unui sfert de lingură de pudră de turmeric diluată în apă sau orice alt condiment îţi este pe plac şi pe care îl poţi folosi la condimentarea mâncărurilor.

Cereale integrale

Din această categorie fac parte fulgii de ovăz, orezul, hrişca, quinoa, porumbul sau pastele fierte (cu condiţia să fie realizate din făină 100% integrală).