Cei mai buni nutrienţi pentru ochi

1 2 jpg jpeg

Luteina

Printre cei mai importanţi nutrienţi care contribuie la îmbunătăţirea vederii se numără luteina, un antioxidant important pentru sănătatea ochilor. Acesta se găseşte din plin în vegetalele cu frunze închise la culoare, precum şi în spanac şi broccoli.

Un studiu efectuat recent arată că este important să consumi alimente care conţin luteină în combinaţie cu puţină grăsime, deoarece contribuie la creşterea nivelului de luteină din sânge cu 88%. Motivul pentru care este bine să faci o astfel de combinaţie este acela că fără grăsimi, absorţia luteinei este neglijabilă.

Pe lângă faptul că îmbunătăţeşte vederea, luteina previne apariţia degenerescenţei maculare şi a cataractei.

Acizi graşi Omega 3

Studiile efectuate de Institutul Naţional de Oftalmologie arată că o cantitate prea mică de acizi graşi Omega 3 în organism poate duce la o degradare a retinei. De aceea, este indicat să consumi cât mai multe alimente bogate în acizi graşi Omega 3, precum somon sau ton sau poţi opta pentru suplimentele pe care le găseşti la orice farmacie.

Zinc

Acest mineral este extrem de important pentru sistemul vizual, deoarece este foarte concentrat în zona retinei. Zincul contribuie la buna funcţionare a retinei, prin producerea unui pigment numit melanină, dându-i irisului nuanţe întunecate.

Deficitul de zinc din organism poate afecta vederea pe timpul nopţii, puterea de concentrare şi sănătatea podoabei capilare. Din cauza faptului că organismul nu produce zinc, alimentaţia trebuie să fie bogată în acest nutrient. Aşadar, consumă carne roşie, pui fructe de mare, sfeclă şi nuci.