Ceaiul rooibos are proprietăţi antidiabetice

1 2 jpg jpeg

Reglează nivelul de zahăr din sânge

Aspalatinul, unul dintre antioxidanţii prezenţi în ceaiul roşu, are proprietăţi antidiabetice, îmbunătăţind rezistenţa la insulină şi absorbţia glucozei în muşchi. Rooibosul reglează nivelul glucozei din sânge, protejând diabeticii de oscilaţii.

Creşte rezistenţa oaselor

Ceaiul rooibos este bogat în minerale, care ne ajută să avem oase rezistente şi dinţi puternici. Manganul din rooibos stimulează enzimele necesare pentru a repara eventualele probleme la nivelul sistemului osos, iar fluorura de calciu previne cariile. Studiile au arătat că un nivel adecvat de minerale ajută la scăderea riscului de a dezvolta artrită sau osteoporoză.

Îmbunătăţeşte sănătatea inimii

Ceaiul roşu este un inhibitor de conversie a angiotensinei natural, care ajută la reglarea tensiunii arteriale. În plus, quercitina din compoziţia acestei plante creşte colesterolul bun (HDL) şi îl împiedică pe cel rău (LDL) să se depună pe pereţii vaselor de sânge.

Încetineşte procesul de îmbătrânire

Antioxidanţii din ceaiul rooibos nu ne fac nemuritori, dar ne ajută să îmbătrânim mai greu şi, în plus, să avem un sistem imunitar mai puternic, prin anihilarea radicalilor liberi care deteriorează pielea, părul şi oasele. Consumul de ceai roşu încetineşte degradarea celulelor grase, ceea ce înseamnă că formarea ridurilor este încetinită. De asemenea, ceaiul roşu e util şi pentru abilităţile noastre cognitive, stimulând concentrarea şi atenţia.

Recomandare:ceaiul roşu poate fi băut la orice oră, deoarece nu conţine cofeină. Toarnă 200 ml de apă fierbinte peste 1 pliculeţ de ceai şi lasă 5 minute la infuzat. Bea cald sau rece, 1-2 căni pe zi. O aromă deosebită şi un gust pe măsură are combinaţia de ceai rooibos cu vanilie.