Ceaiul rooibos are proprietăţi antidiabetice

1 2 jpg jpeg

Reglează nivelul de zahăr din sânge

Aspalatinul, unul dintre antioxidan┼úii prezen┼úi ├«n ceaiul ro┼ču, are propriet─â┼úi antidiabetice, ├«mbun─ât─â┼úind rezisten┼úa la insulin─â ┼či absorb┼úia glucozei ├«n mu┼čchi. Rooibosul regleaz─â nivelul glucozei din s├ónge, protej├ónd diabeticii de oscila┼úii.

Cre┼čte rezisten┼úa oaselor

Ceaiul rooibos este bogat ├«n minerale, care ne ajut─â s─â avem oase rezistente ┼či din┼úi puternici. Manganul din rooibos stimuleaz─â enzimele necesare pentru a repara eventualele probleme la nivelul sistemului osos, iar fluorura de calciu previne cariile. Studiile au ar─âtat c─â un nivel adecvat de minerale ajut─â la sc─âderea riscului de a dezvolta artrit─â sau osteoporoz─â.

├Ämbun─ât─â┼úe┼čte s─ân─âtatea inimii

Ceaiul ro┼ču este un inhibitor de conversie a angiotensinei natural, care ajut─â la reglarea tensiunii arteriale. ├Än plus, quercitina din compozi┼úia acestei plante cre┼čte colesterolul bun (HDL) ┼či ├«l ├«mpiedic─â pe cel r─âu (LDL) s─â se depun─â pe pere┼úii vaselor de s├ónge.

├Äncetine┼čte procesul de ├«mb─âtr├ónire

Antioxidan┼úii din ceaiul rooibos nu ne fac nemuritori, dar ne ajut─â s─â ├«mb─âtr├ónim mai greu ┼či, ├«n plus, s─â avem un sistem imunitar mai puternic, prin anihilarea radicalilor liberi care deterioreaz─â pielea, p─ârul ┼či oasele. Consumul de ceai ro┼ču ├«ncetine┼čte degradarea celulelor grase, ceea ce ├«nseamn─â c─â formarea ridurilor este ├«ncetinit─â. De asemenea, ceaiul ro┼ču e util ┼či pentru abilit─â┼úile noastre cognitive, stimul├ónd concentrarea ┼či aten┼úia.

Recomandare:ceaiul ro┼ču poate fi b─âut la orice or─â, deoarece nu con┼úine cofein─â. Toarn─â 200 ml de ap─â fierbinte peste 1 plicule┼ú de ceai ┼či las─â 5 minute la infuzat. Bea cald sau rece, 1-2 c─âni pe zi. O arom─â deosebit─â ┼či un gust pe m─âsur─â are combina┼úia de ceai rooibos cu vanilie.