Cea mai bună alegere alimentară după post

1 2 jpg jpeg

Cu cât îţi obişnuieşti organismul cu alimentele procesate şi grase cu atât mai greu va fi să facă faţă cu bine trecerii bruşte la alimentaţia de post.

Astfel că este necesar să ştii care consumul tău caloric şi energetic pe parcursul unei zile pentru a alege alimentele potrivite.

Soia, humus, fasole, orez, suple cremă nu trebuie să lipsească din dieta ta zilnică.

Organismul tău are nevoie de nutrimenţi buni, de hidratare şi mai ales disciplină.

Salata de legume

Nu contestă nimeni valoarea nutriţională excepţională a legumelor, astfel că dacă le consumi pe perioada postul, nu are rost să renunţi la ea după terminarea acestuia.

Deşi mai sunt câteva săptămâni până la sărbătoarea pascală, dacă simţi că eşti mult prea obosit, fără energie şi vrei să finalizezi cu alimentaţia de post, atunci alege să nu excluzi salata.

Poţi să o asociezi cu orice aliment şi totodată vei ajuta sistemul digestiv să aibă parte de o digestie corectă.

O alimentaţie bogată în carne nu este întocmai sănătoasă pentru organismul uman, acesta fiind în mare parte alcalin, dar dacă ai o salată lângă bucata de proteină, atât organismul cât şi silueta nu vor avea de suferit.

Roşia, sursă excelentă de vitamine

Având un conţinut mare de licopen, acest carotenoid fiind răspunzător şi pentru culoarea sa, ajută la reducerea apariţiei cazurilor de cancer, neutralizând acţiunea radicalilor liberi din corp.

În plus sunt o sursă bună de vitamine, cele mai importante fiind A, C, acestea fiind responsabile mai ales cu neutralizarea efectele radicalilor liberi nocivi în sânge.

După o lungă perioadă de post mai ales, alege să consumi o salată din roşii, pătrunjel sau mărar şi o sursă de proteină animală, fie brânză, fie carne , fie ouă.

Astfel vei avea parte de o trecere uşoară în ceea ce priveşte alimentaţia, tranzitul nu va fi îngreuna ci dimpotrivă va fi sprijinit.

Roşiile conţin de asemenea o cantitate bogată de vitamina B şi de potasiu, ambele ingrediente fiind eficiente mai ales în reducerea tensiunii arteriale mari. De aceea, consumând roşiiile zilnic poţi să previi atacul de inima şi atacul cerebral.

Atât pătrunjelul cât şi mărarul se combină perfect din punct de vedere al simţurilor olfactiv şi gustativ, oferă o culoare şi un gust bun, la care poţi să adaugi condimente precum oţet balsamic sau zeama de lămâie, oregano şi un praf de piper.

Salata de roşii cu brânză deşi este consumată cu precădere vara, poţi să apelezi la ea oricând.

Ideea este să nu treci brusc de la o alimentaţia săracă în grăsimi la mese pline de grătare şi să iţi de aportul un de fibre ce ţi-l oferă legumele.

În plus, atât pătrunjelul cât şi mărarul au efecte diuretice, astfel că vei combate retenţia de apă.