Ce trebuie să conţină dieta ta dacă suferi de artrită

1 2 jpg jpeg

Somon

Peştele în general, dar mai ales somonul au o cantitate mare de acizi graşi Omega-3. Aceştia sunt cunoscuţi pentru faptul că reduc rigiditatea articulaţiilor, mai ales pe aceea apărută dimineaţa.

Banane

Mâncând 1-2 banane pe zi îţi acoperi o parte din necesarul zilnic de magneziu şi potasiu, minerale esenţiale pentru creşterea densităţii osoase. Prezenţa acestora, îndeosebi a magneziului, reduc intensitatea simptomelor artritei. Demineralizarea osoasă este una dintre cauzele apariţiei acestei boli, de aceea consumul de banane poate să prevină această problemă.

Afine

Din afine îţi poţi procura antioxidanţi care susţin buna funcţionare a sistemului imunitar. În plus, consumul frecvent de fructe de pădure, mai ales de afine, favorizează reducerea inflamaţiilor articulare.

Citeşte şi: 5 lucruri mai puţin ştiute despre artrită

Ceai verde

Şi din ceaiul verde îţi poţi lua antioxidanţi cu proprietăţi antiinflamatoare. Substanţele pe care corpul le preia din ceaiul verde au rolul de a inhiba acţiunea enzimelor responsabile de deteriorarea cartilajelor şi a oaselor.

Cereale integrale

Alege întotdeauna cereale integrale, pentru că acestea previn apariţia inflamaţiilor şi sintetizarea la nivelul ficatului a proteinei C reactive, semn al prezenţei unei inflamaţii în corp. Alte avantaje sunt acelea că ajută corpul să fie mai flexibil şi că reduc intensitatea durerilor matinale. Unt de arahide Această cremă făcută din arahide conţine o formă de vitamina B3 care îmbunătăţeşte mobilitatea articulaţiilor. Un plus de vitamina B3 reduce şi inflamaţiile articulare, de aceea consumul frecvent de unt de arahide este util în lupta cu simptomele artritei.