Ce tip de carne este indicat să consumăm?

2 2 jpg jpeg

Numeroase studii arată că un consum ridicat de carne roşie creşte riscul de atac cerebral. În plus, un studiu recent, efectuat pe o perioadă de 10 ani, arată că persoanele care consumă 300 de grame de carne roşie pe săptămână sunt mai predispuse riscului de a dezvolta cancer de colon, spre deosebire de cei care mănâncă mai puţin sau deloc.

Pentru a preveni apariţia unor astfel de afecţiuni, este indicat să se consume mai degrabă, carne de pui, carne de curcan şi peşte.

Carnea de pui este bogată în proteine

Dacă este gătită în mod sănătos (la grătar, la abur sau la cuptor), carnea de pui nu îţi pune în pericol sănătatea, întrucât este săracă în grăsimi (dacă este curăţată de piele şi grăsime), dar este bogată în proteine necesare pentru o bună funcţionare a organismului.

Totuşi, ai grijă la modul în care o prepari! Dacă este prea arsă, carnea de pui poate conţine unele substanţe chimice cauzatoare de cancer.

100 grame de piept de pui fără piele conţin 126 de kcal şi 2 grame de grăsime.

Curcanul, printre cele mai sănătoase tipuri de carne

Carnea de curcan este considerată a fi una dintre cele mai sănătoase tipuri de carne. Acest tip de carne este săracă în grăsimi, motiv pentru care este recomandată pentru consumul zilnic.

Cu toate astea, cercetătorii susţin că un consum mare de carne ne poate face somnoroşi, întrucât este bogată în triptofan, o substanţă care induce o stare de somnolenţă.

100 grame de curcan conţin 160 de kcal şi 8 grame de grăsime.

Peştele îţi menţine inima sănătoasă

Bogat în acizi graşi omega-3, peştele (somonul) menţine inima sănătoasă şi previne apariţia cancerului de colon, potrivit studiilor efectuate de-a lungul timpului.

Însă, este de preferat să se evite consumul de peşti carnivori mari, precum ton, peşte-spadă şi rechin, din cauza faptului că pot conţine substanţe dăunătoare pentru organism (dacă sunt consumaţi în cantităţi mari).

Peştele conţine în funcţie de specie, între 80 şi 250 de calorii.