Ce semnale îţi transmite corpul când trebuie să renunţi la pâine

1 2 jpg jpeg

Sigur ai auzit şi nu doar o dată de intoleranţa la gluten, această problemă a sistemului imunitar cunoscută şi sub denumirea de boală celiacă este ereditară, necontagioasă şi nu dispare de la sine.

Sensibilitatea la gluten se datorează unei intoleranţe la o proteină ce se găseşte în boabele de grău, orz, secară, responsabilă cu consistenţa pâinii.

Simptomele intoleranţei la gluten

1 2 jpg jpeg

În cazul în care observi că ai parte de o pierdere inexplicabilă în greutate, te confrunţi cu o carenţă de fier, dureri abdominale sau de cap este posibil ca aceaste simptome să fie semnalele transmite de organismul tău că ceva este în neregulă şi trebuie să faci o schimbare din punct de vedere alimentar.

Deficienţa de fier, acid folic şi vitamina B12

Persoanele care se confruntă cu intoleranţa la gluten şi nu renunţă la consumul produselor de panificaţie au un risc ridicat de a dezvolta limfom.

Cea mai bună modalitate de a afla dacă există o problemă al acest nivel cu organismul tău o reprezintă un set de analize prin acre să afli la ce anume este sensibil organismul tău.

Află cum poţi prepara hrişca astfel încât să ai grijă de sănătatea ta AICI

Astfel, în momentul în care ai primit confirmarea că boala celiacă este instalată în corpul tău sau dacă ştii că există persoane ăn familia ta care au fost diagnosticate, schimbă-ţi stilul alimentar şi bucură-te astfel de o viaţă liniştită şi sănătoasă.

Cu ce să înlocuieşti pâinea

2 jpg jpeg

Poţi să consumi ori de câte ori vrei alimente precum hrişca, orezul, porumbul, cartofi, soia, mei sau făina de nuci.

Orezul este un aliment de bază în bucătăria asiatică şi unul dintre secretele longevităţii acestui popor. Astfel, un consum de hrişcă constant îţi va furniza o doză de antioxidanţi, minerale şi vitamine bune sistemului tău alimentar. Îţi va oferi saţietate şi o poţi combina cu orice altă leguma doreşti inclusiv cu carne.

Poţi să o laşi la înmuiat peste noapte în apă sau în iaurt ori să o coci şi apoi să o prepari după bunul tău plac.

Asigură-te că bei suficientă apă şi faci cel puţin 30 de minute de mişcare zilnice. Nu sări peste ceel 7-8 ore de somn pe noapte, este foarte important să te odihneşti corespunzător pentru ca astfel organismul să poată să se refacă.