Ce se petrece în organism când renunţi la lactate
Când vine vorba despre alimente şi mai ales despre lactate avea de a face cu două posibile probleme şi anume intoleranţa la lactoză şi alergia la lapte.
În ceea ce priveşte intoleranţa la lactoză aceasta este una dintre cele mai întâlnite forme de intoleranţă alimentară ce presupune că organismul tău nu este capabil să digere zahărul din produsele lactate.
Acest lucru se petrece deoarece există o deficienţă de lactază, şi anume vorbim despre o enzimă din intestinul subţire şi care are sarcina de a metaboliza lactoza.
O mare parte a copiilor cu intoleranţă la lactoză nu produc cantitatea suficientă de lactoză.
Află ce presupune dieta cu lactate AICI
Alergia la lapte versus intoleranţa la lactoză
Deşi aceste două afecţiuni au simptome similare, sunt totuşi afecţiuni digestive foarte diferite, mai ales că intoleranţa la lactoză nu este tocmai o boală grea, ea făcându-şi simţită prezenţa din cauza disconfortului creat după ingerarea lactatelor. Numărul persoanelor care nu pot digera produsele lactate este foarte mare, motiv pentru care medicii susţin că dietele disociate ar trebui gândite mult mai intens deoarece tocmai această intoleranţă face diferenţa dintre o alimentaţie corectă şi una nesănătoasă.
Mai puţine substanţe nutritive
Lactatele vin cu un aport benefic mai ales de vitamina D3, proteine şi bineînţeles calciu. În felul acesta lactatele joacă un rol împortant în menţinerea sistemului muscular sănătos.
Chiar dacă doza de calciu din lactate o poţi obţine din alte produse cum ar fi verdeţurile sau peştele gras, cantitatea de proteine şi de vitamina D3 trebuie suplinite.
Celelalte tipuri de lapte, cele mai cunoscute fiind cel de migdale sau soia, deşi conţin vitamina D3, nu au proteine deci ai nevoie de uh aport suplimentar de produse, cum ar fi ouă, peşte.
În prima fază când vei renunţa la consumul de lactate, vei observa cum surplusul de kilograme se va diminua, însă atenţie că nu lipsa lactatelor favorizează acest proces, ci timpul de digerare a alimentelor consumate.
Iaurturile mai ales conţin probiotice, acestea fiind esenţial florei intestinale şi nu numai.
Nu te priva de nici o categorie de produse, alege să te hrăneşti cumpătat şi echilibrat astfel încât să te bucuri de sănătate.