Ce se întâmplă în organismul tău când nu mai mănânci carne
Extremele alimentare nu sunt indicate, cu excepţia situaţiei în care medicul recomandă excluderea anumitor produse alimentare din cauza anumitor afecţiuni. Fiecare aliment are substanţele sale nutritive specifice care-ţi menţin sănătatea atâta timp cât nu faci excese.
Dacă te-ai gândit să faci o schimbare în alimentaţie şi să renunţi la carne, ai ocazia să afli din cele ce urmează ce efecte are această opţiune.
Ţi se modifică silueta
Imediat cum renunţi la a mai consuma carne, indiferent de natura sa, îţi vei reduce aportul caloric. Legumele îţi vor oferi toată energia necesară pentru a duce la bun sfârşit toate planurile tale zilnice. O dietă în care predomină legumele şi fructele te va ajuta să îi dai un moment de pauză organismului, favorizând în felul acesta pierderea unui surplus semnificativ de kilograme.
E drept că şi carnea are rolul său, de aceea extremele nu sunt indicate. Cel mai bine ar fi să existe un echilibru, mai ales atunci când vorbim despre alimentaţie.
În plus, echilibrul florei intestinale joacă un rol extrem de important în menţinerea sănătăţii organismului tău. În cazul persoanelor consumatoare de carne, flora intestinală are o compoziţie diferită mai ales de cea a vegetarienilor. Imediat cum ai renunţat la consumul de carne, flora intestinală va avea un număr mai mare de bacterii sănătoase care au rolul de a apăra organismul.
Află ce alimente bogate în colesterol este bine să eviţi AICI
Dispare oboseala tenului
Privarea organismului de carne are aspecte benefice asupra întregului organism, dacă alegi să creşti cantitatea de legume şi fructe şi să te bazezi pe o dietă echilibrată. Astfel, vei observa cum probleme precum punctele negre, acneea sau pistrui se vor rezolva de la sine, şi asta deoarece limitara consumului de carne va ajuta la o detoxifiere mai bună a organismului.
De multe ori după ce ai consumat o masă grea în care a predominat carnea este posibil să te simţi greu, obosit şi fără pic de energie. Dacă nu poţi să renunţi nici măcar o zi la carne, alege să creşti numărul de legume consumate la o masă şi să înjumătăţeşti porţia de carne.
Specialiştii americani au afirmat în nenumărate rânduri că un consum ridicat de carne roşie este direct proporţional cu rata bolilor cardiovasculare, produsele anuimale fiind responsabile cu provocarea anumitor reacţii chimice în organism deloc benefice.
În felul acesta fiind tot mai dese probleme precum diabet, colesterol sau hipertensiune.
Nivelul de colesterol rău scade
Imediat cum a trecut o zi şi nu ai consumat carne, nivelul de colesterol rău din sânge va scădea. Astfel cu cât vei consuma mai multe fructe şi legume, cu atât mai sănătos vei fi şi plin de energie.
Însă un aspect destul de important de care trebuie să ţii cont este faptul că te poţi confrunta cu anumite deficienţe nutriţionale dacă nu mai consumi care o perioadă îndelungată şi asta deoarece te poţi expune deficienţelor de fier, vitamina D şi mai ales B12.
Nu ezita să îţi faci o serie de analize pentru a vedea cum stai exact la capitolul nutrimenţi în organism, şi pentru sănătatea ta limitează consumul de carne dar nu îl exclude definitiv. Optează pentru peşte de 3 ori pe săptămână sau fructe de mare dacă îţi plac.
Musculatura va nevoie de refacere
După ce faci sport, proteinele sunt vitale pentru refacerea musculară, astfel că dacă îţi lipseşte din alimentaţie carnea încearcă să înlocuieşti proteina animală cu cea vegetală. Lipsa proteinei din organism va supune musculatura unui proces de refacere musculară mult mai lung.