Ce schimbări produce în corp ţuică fiartă
Ţuica face parte din băuturile noastre tradiţionale, având adevărate proprietăţi curative mai ales în caz de gripă sau răceala de sezon. Şi asta dacă o consumi fiartă, deoarece prin fierbere vapozrii calzi de alcool contribuie la vasodilatarea vaselor sangvine crescând astfel şi aportul de oxigen.
Pentru a te bucura de efectul său terapeutic nu trebuie să depăşeşti niciodată 150 de mililitri şi trebuie consumată doar după masă.
Remediul împotriva frigului
Este cunoscut obiceiul ca atunci când vremea se răceşte să se consume atât vin cât şi ţuică fiartă, însă dacă te confrunţi cu afecţiuni precum anemie, hepatită sau ulceri, consumul de ţuică ar trebui să fie exclus din obiceiurile tale.
Trebuie acordată o atenţie deosebită şi condimentelor la care apelezi atunci când fierbi ţuica, o cantitate mai mare va schimba gustul bun într-unul greu şi neplăcut.
Chiar dacă se crede că este unul dintre cele mai bune remedii pentru a te încălzi, după un pahar de alcool fiert, centrul organismului se răceşte în timp ce extremităţile se încălzesc, aspect deloc uşor de suportat de către corpul tău.
Aşa că dacă trebuie să munceşti afară în frig sau eşti însărcinată evită consumul de ţuică fiartă.
Află la ce pericole te expui dacă consumi des alcool AICI
Cum se prepară ţuica fiartă
Pentru a prepara licoara preţioasă există două posibilităţi şi anume: poţi pune puţin zahăr într-un ibric la topit exact ca la crema de zahăr ars, iar când acesta s-a caramelizat să adaugi ţuica. În felul acesta vei obţine o licoare maronie cu un gust excelent.
Evită să te urci la volan după ce ai consumat alcool de orice natură şi evită cantităţile mari de alcool consumate.
A doua variantă presupune să amesteci condimentele şi anume: zahărul, piperul, ţuica şi să le laşi pe foc până când acestea dau în clocot. Lasă un pic să se răcească astfel încât să nu o bei fierbinte şi apoi o poţi savura alături de cei dragi.
Alte condimente ce merg de minune la ţuica fiartă sunt mierea, cuişoarele sau scorţişoara.