Ce să NU mănânci seara târziu

1 2 jpg jpeg

Dar este foarte important să fii atent la alimentele pe care decizi să le consumi, întrucât foarte multe sunt bogate în zaharuri şi grăsimi şi, implicit, în calorii.

Alimente bogate în grăsimi

Pe lângă faptul că suprasolicită stomacul, alimentele bogate în grăsimi te fac să te simţi morocănos în dimineaţa următoare. Aşadar, evită să consumi seara târziu fast food, nuci, îngheţată şi mâncăruri care conţin foarte multă brânză.

Carne roşie şi alte proteine

La fel ca în cazul consumului de alimente bogate în grăsimi, carnea roşie perturbă somnul, din cauza faptului că stomacul încearcă să digere alimentele, cu toate că funcţiile vitale sunt scăzute. Consumul regulat de carne roşie înainte de culcare poate deregla sistemul digestiv, la fel ca şi carnea de pui sau de porc. Deşi proteinele au un rol important în buna funcţionare a organismului, este indicat să te limitezi la o porţie mică de proteine provenită din consumul de carne de curcan sau iaurt.

Mâncare picantă

Sosurile picante, mâncărurile puternic condimentate nu sunt indicate pentru masa de seara, din cauza faptului că îţi pot supăra stomacul, mai ales dacă nu tolerezi foarte bine condimentele. Mai mult, substanţele chimice din mâncarea picantă poate să îţi stimuleze simţurile şi să nu te lasă să adormi.

Alimente bogate în carbohidraţi şi zahăr

Deşi o cantitate foarte mică dintr-un desert consumată seara târziu te poate ajuta să adormi liniştit, o porţie mare de prăjitură cu ciocolată duce la creşterea glicemiei. De aceea, este indicat să se evite consumul de prăjituri, biscuiţi şi alte deserturi cu conţinut ridicat de de carbohidraţi, dar şi pâine albă.

Sfat: O gustare luată seara înainte de culcare nu trebuie să se transforme într-o masă consistentă. Pentru a putea dormi bine încearcă să consumi sub 200 de calorii. Astfel, te vei odihni, iar dimineaţa te vei trezi energic, pregătit pentru o nouă zi.