Ce să mănânci în funcţie de vârstă
Ce să mănânci la vârstă de 20 sau 30 de ani
Nevoia de energie este mare, astfel că proteinele devin o componentă vitală a dietei tale. Consumă pâine din cereale integrale, quinoa şi orez, care sunt dovedite că reduc riscul de boli de inimă. În plus, este necesar să stimulezi nivelurile acidului folic, dacă te gândeşti să ai un copil. Obţine aceste substanţe nutritive din alimente, cum ar fi scoicile şi seminţele de dovleac (pentru fier) şi fasolea, lintea şi mazărea (pentru acid folic). Poţi lua şi suplimente, dar discută înainte cu medicul tău. Consumă: banane, portocale, spanac, peşte gras, iaurt simplu, proteine şi cereale integrale
Ce să mănânci la vârstă de 40 de ani
Este perioada de premenopauză, ceea ce înseamnă că vei observa modificări la nivelul metabolismului. Pentru că nivelul de estrogen se diminuează, te vei trezi cu mai multe depozite de grăsime în jurul mijlocului, nivelul colesterolului va creşte, iar oasele vor începe să devină fragile.
Ai mare nevoie de calciu şi de fier, dar evită alimentele care conţin aceste substanţe nutritive, dar care conţin şi cantităţi mari de zahăr sau grăsimi rele". Bune pentru tine sunt grăsimile din uleiurile mono şi polinesaturate (măsline sau rapiţă). Mănâncă mai mult peşte, şi creşte aportul de cereale integrale şifibre, pentru a-ţi menţine intestinele sănătoase.
lămâi, peşte, ouă, mere