Ce să mănânci în funcţie de afecţiunea de care suferi

1 2 jpg jpeg

Rozmarin, oregano şi cimbru pentru combaterea sinuzitei

Ierburile aromatice, precum cimbrul şi rozmarinul, au proprietăţi antivirale şi antimicrobiene. Inhalaţiile cu acestea eliberează sinusurile congestionate. Poţi face un amestec din cele trei plante. Pui la fiert un vas cu apă, apoi pui 3 linguriţe de amestec sau de plantă. După câteva minute, îţi acoperi capul cu un prosop şi inhalezi aburii emanaţi.

Seminţe contra migrenelor

Unul dintre motivele apariţiei migrenelor este carenţa de magneziu. Acest mineral dilată vasele sangvine de la nivel cerebral şi preîntâmpină apariţia migrenei sau îi reduc intensitatea. Dacă suferi adesea din această cauză, ia câte o mână de seminţe de dovleac, de floarea-soarelui sau de susan. Ideal ar fi să alegi unele crude, nesărate.

Citeşte şi: Cele mai bune surse de magneziu

Mierea şi turmericul grăbesc vindecarea rănilor

Atât mierea, cât şi turmericul au proprietăţi antiinflamatoare şi antiseptice. Favorizează vindecarea rapidă a leziunilor pielii şi combate infectarea rănilor. Unge zona cu probleme cu un strat generos de miere şi acoperă cu o compresă sterilă pentru câteva ore. Când ai o iritaţie a pielii, aplică o pastă făcută din turmeric şi puţină apă minerală. Las-o să acţioneze aproximativ 1 oră, apoi spală locul cu apă călduţă.

Lactatele şi brânzeturile previn sindromul premenstrual

Dacă îţi asiguri necesarul zilnic de vitamina D şi de calciu ai mai multe şanse să scapi de simptomele date de sindromul premenstrual, ca trecerile bruşte de la o stare la alta sau anxietatea. Ai grijă să iei 3 porţii de lactate şi brânzeturi pe zi.

Extrapont

Potrivit cercetătorilor britanici, 30 g de soia zilnic te privează de neplăceri ca sensibilitatea sânilor, crampele musculare, durerile de cap. Explicaţia lor: fitoestrogenii din soia reglează nivelul de hormoni estrogen şi progesteron.

Cerealele integrale alungă durerile musculare

Inflamaţiile şi durerile musculare, frecvente după un efort fizic susţinut, pot fi prevenite sau atenuate dacă mănânci alimente care-ţi conferă fibre şi vitamina E. Îţi refaci rezervele de glucoză şi fibre cu cereale integrale şi iaurt, iar pe cele de vitamina E mâncând migdale.