Ce rol au sâmburii de fructe în prevenirea cancerului

1 2 jpg jpeg

În încercarea continuă de îmbunătăţire a tratamentelor împotriva cancerului, mai multe studii susţin că natura oferă substanţe cu puternice proprietăţi anticancer, care nu produc efecte secundare negative.

Astfel, alternativele naturale au ca obiectiv principal diminuarea riscului de a dezvolta această maladie prin îmbunătăţirea sistemului imunitar.

Este vorba despre sâmburii de fructe şi alte seminţe, care şi-au dovedit eficienţa în lupta împotriva tumorilor canceroase. Iată care sunt acestea!

Sâmburii de măr

Sâmburii de măr sunt consideraţi de mulţi experţi ca fiind cele mai puternice ,,ingrediente'' naturale pentru a lupta împotriva cancerului. Acesta este un fapt mai puţin cunoscut, întrucât există organizaţii care se ocupă cu dezvoltarea medicamentelor sintetice pentru cancer şi care au un profit enorm în urma comercializării lor.

Cu toate acestea, este dovedit ştiinţific că sâmburii de măr pot inhiba dezvoltarea celulelor maligne în diferite tipuri de cancer, cum ar fi: cancerul de colon, cancerul pulmonar, cancerul de prostată, cancerul pancreatic, cancerul de sân sau cancerul gastric.

Astfel, compuşii fitochimici din sâmburii de măr ar fi de o mie de ori mai eficienţi în inhibarea dezvoltării celulelor canceroase decât Doxorubicin, un medicament chimioterapeutic utilizat în toată lumea.

Sâmburii de struguri

Extractul obţinut din sâmburii de struguri este o sursă bogată de antioxidanţi, bioflavonoide şi un compus activ cunoscut sub numele de B2G2, a cărui acţiune în organism este de a lupta cu celulele canceroase.

De asemenea, aceşti compuşi bioactivi care se găsesc în extractul din seminţe de struguri au capacitatea de a ataca selectiv mai multe grupuri de celule canceroase. Astfel, sâmburii de struguri au capacitatea de a reduce dezvoltarea tumorilor maligne cu până la 67%.

Seminţele de in

În compoziţia seminţelor de in intră trei tipuri de acizi graşi polinesaturaţi: omega-3 (mai mult decât în orice al tip de ulei şi de 3 ori mai mult decât în grăsimea de peşte), omega-6 şi omega-9, necesare în toate procesele vitale ale organismului. Apoi, seminţele de in mai sunt şi o sursă excelentă de fibre, polizaharide, iar în lignani - apreciabili „hormoni vegetali”, cunoscuţi ca antioxidanţi valoroşi - este de 100 de ori mai bogat decât orice alte vegetale.

De altfel, s-a dovedit faptul că lignanii din seminţele de in joacă un rol important în prevenirea şi tratamentul cancerului de sân. În plus, acest compus are capcitatea de a stimula apoptoza celulelor canceroase în timp ce inhibă angiogeneza, care ar putea preveni metastazele.

Sâmburii de caisă

Caisele conţin cantităţi semnificative de vitamina B17, a cărei acţiune în organism are un efect anticancer. Această vitamină este excelentă în prevenirea bolii, dar şi pentru pacienţii care suferă deja de această maladie. .

Vitamina se găseşte îndeosebi în sâmburele de caisă.