Ce poţi face cu zeama rămasă de la murături

1 2 jpg jpeg

Dacă faci sport, după ce termini antrenamentele poţi să bei câteva înghiţituri de zeamă de murături. Acţionează ca potenţator de energie, menţine echilibrul electrolitic în corp şi te scapă de crampe. De asemenea, lichidul reduce deshidratarea, înlocuind rezervele de sodiu şi potasiu pierdute prin transpiraţie.

Alimentele fermentate îmbunătăţesc echilibrul bacteriilor din intestine, ceea ce duce la o digestie mai eficientă. Zeama de murături, care este o băutură fermentată, elimină toxinele din intestine şi ajută procesul de digestie. În plus, stimulează metabolismul, deci dacă încerci să piezi câteva kilograme, ţi-ar putea fi de folos. Dacă nu poţi să o bei ca atare, pune 2 linguri de zeamă de murături într-un smoothie, peste o salată de crudităţi sau peste o porţie de cartofi fierţi.

Recomandare: Nu exagera cu consumul acestei băuturi, deoarece conţine multă sare, care afectează rinichii şi creşte tensiunea arterială.

Zeama de murături poate fi utilă şi în grădină. Cantitatea mare de sare pe care o conţine este suficientă pentru a o transforma într-un pesticid natural, care te va scăpa de buruieni. De asemenea, dacă aleea de la casă spre poartă ţi se umple cu gheaţă după o ninsoare abundentă, o poţi curăţa turnând peste ea zeamă de murături.

Dacă ai anumite ustensile din cupru care şi-au pierdut strălucirea, şi-o pot recăpăta cu ajutorul acestui lichid. Pune zeamă de murături într-un vas şi lasă ustensilele scufundate în ea un sfert de oră, apoi curăţă-le bine cu o perie şi spală-le cu apă.