Ce nu ştiai că poţi trata cu varză

1 2 jpg jpeg

Varza este singura legumă în care se găseşte vitamina B12, recunoscută pentru faptul că ajută la buna funcţionare a sistemului nervos.

Era considerată unul dintre cele mai eficiente remedii pentru vindecarea deficitului de vitamina C. În plus, datorită conţinutului bogat în vitamine, calciu, magneziu, iod, mangan şi sulf, varza este un aliment care nu ar trebui să-ţi lipsească.

Cura cu suc, pentru ulcer

Sucul de varză este recomandat în mai mult de 50 de afecţiuni. Este indicat să nu-ţi lipsească din casă dacă ai gastrită, ulcer gastric şi duodenal, erupţii ale pielii sau bronşită.

Începe o cură cu suc de morcov sau de spanac timp de 2-3 săptămâni, după care treci la sucul de varză. Ca să-l prepari, curăţă o varză de foile murdare de la suprafaţă, apoi tai-o în bucăţi mici şi pune-le în storcătorul de fructe sau în blender.

Dacă nu ai un astfel de aparat, foloseşte răzătoarea metalică şi adună sucul care rezultă din stoarcere. Este bine să nu-l păstrezi mai mult de o zi, pentru că îşi pierde din proprietăţi.

Cataplasmele tratează rănile

Pansamentele cu frunze de varză ajută în tratarea acneei, a furunculelor şi afecţiunilor gambei (varice, flebite, arterite).

Acoperă frunzele verzi cu o bucată de pânză de fibră naturală (in, cânepă, bumbac) şi leagă-le nu prea strâns în zona afectată. În cazul eczemelor uscate, frunza de varză se unge cu ulei de măsline.

Este un puternic afrodiziac

Varza murată este afrodiziacă, ducând la creşterea potenţei masculine. Femeile care consumă varză murată de 5 ori pe săptămână prezintă un risc cu 70% mai scăzut de a face cancer la sân. Cei care beau zilnic zeamă de varză acră răcesc mai rar.

Cu varză murată, durerea dispare

Durerile de cap se pot reduce cu varză murată învelită în tifon şi aplicată în spatele urechilor şi pe tâmple. Capul se înveleşte cu un prosop. Dacă durerile sunt dese şi insuportabile, se bea şi câte jumătate de pahar de moare, de trei ori pe zi.

În caz de sângerări ale gingiei, de 6-8 ori pe zi se mestecă bine câte 3-4 linguri de varză murată, tăiată mărunt, iar apoi se clăteşte gura cu moare încălzită. În tratarea hemoroizilor, se beau câte 100 ml de moare încălzită, de 3 ori pe zi, înainte de masă.