Ce nu ştiai că poţi trata cu scorţişoară
Ajută la prevenirea bolilor de inimă
Conţinutul ridicat de fibre şi de calciu face ca scoţişoară să se numere printre mirodeniile care au grijă de sănătatea cardiacă. Mai exact, o lingură de scorţişoară conţine aproximativ 4 g de fibre şi 78 mg de calciu.
Inclus în alimentaţie, condimentul poate reduce în timp nivelul de colesterol „rău“, dar şi riscul de apariţie a afecţiunilor cardiovasculare.
În plus, numeroase studii recente au arătat că nutrimenţii din scorţişoară au rolul şi de a preveni apariţia celulelor canceroase la nivelul colonului. Nu ezita să foloseşti scorţişoară când pregăteşti dulciuri sau pentru a da aroma băuturilor. Are efect antiinflamator
Răspunsul inflamator al organismului este foarte important, cu atât mai mult cu cât ajută în lupta împotriva infecţiilor şi favorizează vindecarea ţesuturilor deteriorate.
Cu toate acestea, când nivelul markerilor inflamatorii din corp este ridicat (se poate observa în urma analizelor de sânge), persoana poate să aibă mai multe probleme de sănătate.
Bine de ştiut că scorţişoara completează lista alimentelor care au proprietăţi antiinflamatorii, dar şi a celor care poate ajuta la ameliorarea senzaţiei de durere.
Printre beneficiile consumului de scorţişoară se numără şi normalizarea nivelului de zahăr din sânge, fapt ce se datorează compuşilor din conţinut.
De asemenea, mirodenia conţine o substanţă care acţionează asupra celulelor, imitând funcţia insulinei, ceea ce îmbunătăţeşte absorbţia glucozei şi ajută la transformarea ei în insulină.
Este dovedit faptul că persoanele diabetice care includ scorţişoara în alimentaţie ajung să aibă un nivel optim al zahărului din sânge. Doza recomandată de scorţişoară este între 1 şi 5 grame pe zi.
Ştiai că mirosul scorţişoarei ajută la îmbunătăţirea funcţiei creierului? În plus, doi dintre compuşii din condiment ajută la inhibarea proteinelor la nivelului creierului, anume a celor care pot duce în timp la apariţia maladiei Alzheimer.
Scorţişoara mai este recunoscută şi pentru faptul că poate proteja neuronii, echilibrează nivelul neurotransmiţătorilor şi aduce beneficii funcţiilor motorii la pacienţii diagnosticaţi cu Alzhiemer.
Este bine de ştiut că acest condiment este în top 10 cei mai puternici antioxidanţi pe care îi putem include în alimentaţie.
Consumată des, scorţişoara poate preveni daunele radicalilor liberi, cei care sunt responsabili de apariţia mai multor afecţiuni, printre care şi cancerul.