Ce este postul intermitent şi cum se ţine!

1 2 jpg jpeg

Din ce în ce mai mulţi oameni care ţin la sănătatea lor şi înţeleg rolul prevenţiei abordează serios nevoia corpului de a se detoxifia. O soluţie care pare că funcţionează ar fi ''intermittent fasting'', în traducere, postul intermitent. Conceptul înseamnă alternarea de perioade scurte în care se mănâncă cu perioade scurte în care nu se mănâncă, adică un fel de mâncat în reprize.

”În momentul în care traversăm perioada de post, dăm o pauză corpului şi toată energia se distribuie frumos la nivelul organelor din corp. Eu aleg ca o dată pe săptămână să ţin post de lichide, o zi din săptămână mănânc numai supă, ceaiuri şi dimineaţa un suc de legume verzi. Mulţi aleg ca miercurea şi vinerea să ţină postul clasic, renunţarea la proteine şi consumul de legume. Însă greşeala este că ajung să consume prea mulţi carbohidraţi de proastă calitate, cum ar fi pâine allbă, covrigi, biscuiţi.

Mai există şi postul negru care poate fi pe o perioadă scurtă, minimum o zi şi poate merge până la 7 zile, dar recomand să fie ţinut sub îndrumarea medicului. Postul intermitent se ţine într-o fereastră de 8 ore şi îi dăm o pauză de 16 ore. Corpul are nevoie să fie pus pe pauză şi să se regenereze şi să elimine toxinele acumulate” a explicat Larisa Petrini, expert în nutriţie, la Antena3.

Studii recent realizate au dovedit că această dietă este una sigură pentru persoanele sănătoase şi că ajută la pierderea în greutate. Popularizat în 2012, postul intermitent şi-a câştigat tot mai mulţi adepţi în ultimii ani pentru că nu respectă principiile unei diete obişnuite, care interzice anumite alimente - practic, poţi mânca orice, fără să renunţi complet la pâine, zahăr sau alte lucruri care îţi plac.