Ce cantitate de maioneză nu-ţi afectează sănătatea

2 jpg jpeg

Sper că aceste date te-au pus pe gânduri şi dacă nu vei elimina maioneza din alimentaţia ta, măcar o vei consuma în cantităţi mai mici şi cât mai rar.

Nutriţioniştii spun că nu este recomandat să mâncăm mai mult de o lingură din acest produs, de doar două-trei ori pe săptămână. Dacă alegi salate care conţin maioneză, trebuie să te limitezi la 150 de grame. (este valabilă recomandarea: de maximum 2-3 ori pe săptămână).

La ce boli ne expunem consumând acest aliment

Maioneza este unul dintre cele mai nesănătoase alimente: îngraşă, îmbolnăveşte stomacul şi ficatul, creşte riscul de boli cardiovasculare. De aceea, ar fi bine să te gândeşti la ce riscuri te supui şi dacă merită să faci acest lucru.

Maioneza cumpărată poate provoca cancer

În plus, este de preferat să nu consumi deloc maioneză cumpărată. Pe lângă faptul că este o bombă calorică, varianta care se găseşte în magazine are şi multe E-uri. Pe lângă toate pericolele la care te expune şi varianta preparată în casă, cea din comerţ îţi poate provoca alergii grave, îţi irită pielea, ochii şi mucoasele. În plus, poate da balonare, flatulenţă, diaree, crampe abdominale şi scăderea glicemiei, dar şi cancer.

Ce trebuie să conţină maioneza

Varianta făcută în casă conţine mai puţin ulei, nu are aditivi alimentari şi este şi mai gustoasă.

Aşadar, dacă ai poftă de maioneză, este indicat s-o prepari în casă din ouă, ulei de măsline, zeamă le lămâie, muştar, puţină sare şi piper.