Ce beneficii are zeama de mur─âturi

1 2 jpg jpeg

Zeama de mur─âturi se ob┼úine ├«n urma procesului de fermenta┼úie natural─â ┼či astfel este ├«mbog─â┼úit─â cu acizi lactici, probiotice, precum ┼či cu vitaminele A, B1, B2, B6 ┼či B9, cunoscut─â ┼či sub denumirea de acid folic.

├Än aceast─â categorie intr─â doar mur─âturile preparate doar din ap─â ┼či sare, f─âcute ├«n cas─â, nu ┼či cele care au ├«n compozi┼úia lor o┼úet.

Cre┼čte rezisten┼úa organismului la boli

Întrucât conţine multă vitamina C, zeama de murături este recomandată celor care au sistemul imunitar slăbit.

Acidul lactic din compozi┼úia acesteia ajut─â la asimilarea proteinelor ┼či a fierului. Astfel, ├«nt─âre┼čte organismul ┼či-l ajut─â s─â combat─â virusurile ┼či bacteriile care declan┼čeaz─â bolile specifice sezonului rece.

Stimuleaz─â sistemul digestiv

Zeama de mur─âturi este surs─â de probiotice, care au rolul de a proteja flora intestinal─â. Din acest motiv este recomandat─â persoanelor care urmeaz─â tratamente, ├«n special cu antibiotice. ├Än plus, ├«mbun─ât─â┼úe┼čte tranzitul intestinal, previne balonarea ┼či senza┼úia de preaplin dup─â mas─â.

Previne cancerul ┼či infec┼úiile respiratorii

Datorit─â con┼úinutului de antioxidan┼úi, zeama de mur─âturi ├«mpiedic─â declan┼čarea infec┼úiilor. Pentru a preveni dezvoltarea tumorilor canceroase la colon sau la colul uterin este recomandat─â zeama de la gogonele. ├Än acela┼či timp, r─âgu┼čeala ┼či durerile de g├ót pot fi comb─âtute dac─â bei c├óte o can─â de zeam─â de mur─âturi diluat─â cu ap─â, de 3 ori pe zi, p├ón─â la ameliorarea simptomelor.

Pont

Medicii recomandă prepararea murăturilor cu apă rece, nu cu apă fierbinte, deoarece astfel nu se pierde conţinutul de vitamina C.

Cui îi este contraindicată

Deoarece conservarea mur─âturilor are loc prin ad─âugarea unei cantit─â┼úi ├«nsemnate de sare, zeama acestora nu este recomandat─â persoanelor care au probleme cu reten┼úia de ap─â, celor hipertensive sau care se confrunt─â cu afec┼úiuni ale rinichilor. Este contraindicat─â ┼či celor care sufer─â de ulcer gastric sau afec┼úiuni hepatice.