Ce beneficii ai dacă iei ulei de krill. Ce efect are asupra colesterolului

image

Extras din krill, crustacee mici, similare cu creveții, care trăiesc în apele reci ale Oceanului Antarctic, uleiul de krill este un supliment alimentar care oferă protecţie cardiovasculară şi nu numai.

Krillul este o sursă importantă de hrană pentru balene, pești și alte animale marine, și este cunoscut pentru conținutul bogat de acizi grași Omega-3, fosfolipide și astaxantină, un pigment natural cu proprietăți antioxidante puternice. Sub formă de supliment alimentar este utilizat pentru a obține beneficiile oferite de acizii grași Omega-3 și alte substanțe nutritive conținute de krill, cu impact pozitiv asupra sănătății.

Reduce grăsimile din sânge

Sănătatea cardiovasculară poate fi menținută cu ajutorul uneiului de krill, care este bogat în acizi grași Omega-3, în special, acid eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA), care pot ajuta la menținerea sănătății inimii și a vaselor de sânge prin reducerea inflamației. Aceşti acizi graşi contribuie la reducerea colesterolului LDL (rău) și la creșterea celui HDL (bun), ceea ce îl face un bun suport al sănătății cardiovasculare.  

De asemenea, uliul de krill reduce trigiliceridele, care, în exces, pot crește riscul de boli de inimă.

Reduce inflamația

Factor de risc pentru afecțiunile cardiovasculare este şi inflamaţia cronică. Uleiul de krill conține un antioxidant puternic numit astaxantină, care are proprietăți antiinflamatoare și poate ajuta la reducerea inflamației în organism, cu beneficii inclusiv asupra sistemului cardiovascular.

Ameliorează funcția vasculară

Uleiul de krill poate ajuta la îmbunătățirea funcționării vaselor de sânge, inclusiv la relaxarea lor și la creșterea fluxului sangvin. Acest lucru poate contribui la menținerea tensiunii arteriale în limite normale, ştiindu-se faptul că hipertensiune arterială este un factor de risc pentru boli de inimă.

Previne formarea cheagurilor de sânge

Efectele anticoagulante ale uleiului de krill ajută la prevenirea formării de cheaguri de sânge. Aceast lucru este benefic pentru sănătatea cardiovasculară, deoarece cheagurile de sânge pot conduce la atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale.

Ajută creierul

Sănătatea creierului poate fi întreținută şi prin aportul de acizi grași Omega-3 din uleiul de krill. Aceștia pot juca un rol important în dezvoltarea și funcționarea normală a creierului și a sistemului nervos central, fiind implicați în susținerea sănătății creierului și în menţinerea funcţiei cognitive normale.

Benefic pentru articulații

Datorită proprietăților antiinflamatoare, uleiul de krill poate contribui la reducerea inflamației articulare, fiind folosit adesea pentru a susține sănătatea articulațiilor și a ameliora simptomele artrozei. Prin faptul că are un conținut important de antioxidant numit astaxantină, un pigment natural, uleiul de krill ajută la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și a daunelor cauzate de radicalii liberi.

Cum se administrează

Uleiul de krill este disponibil sub formă de capsule sau ulei lichid și este utilizat ca supliment alimentar. Este important să existe o discuție cu medicul înainte de a începe să iei orice supliment alimentar, inclusiv uleiul de krill. Doar așa te poţi asigura că iei doza potrivită și că nu există interacțiuni medicamentoase sau contraindicații în cazul tău.