Ce alimente să eviţi pe timpul verii

2 jpg jpeg

Carnea grasă gătită pe grătar

Chiar dacă o prepari pe grătar, carnea grasă tot are multe calorii şi grăsimi. 500 de grame de friptură cu os poate conţine până la 1500 de calorii şi 125 de grame de grăsime.

Din aceste motive nutriţioniştii ne recomandă să o înlocuim cu cea de pui sau de curcan, alternative mult mai sărace în calorii, dar la fel de gustoase.

Salatele cu maioneze

Salatele sunt recomandate în sezonul cald, însă doar dacă nu se îmbogăţesc din punct de vedere caloric. Pentru a evita creşterea numărului de calorii optează pentru salatele preparate din varză şi alte legume bogate în fibre.

Astfel, senzaţia de saţietate se va menţine pe o perioadă mai lungă de timp, iar tu nu vei mai fi tentat să consumi alte alimente bogate în calorii.

Băuturile

Hidratarea este esenţială pe timpul verii, însă nu orice băutură este bună pentru consum. Evită băuturile carbogazoase, dar şi pe cele dietetice, întrucât ambele tipuri conţin din plin calorii şi zaharuri.

Nutriţioniştii ne recomandă să ne hidratăm organismul prin consumul de apă plată şi sucuri naturale preparate din fructe şi legume proaspete.

Gustările şi snacks-urile

Din când în când o cantitate mică din orice fel de gustare nu dăunează, însă excesul poate avea efecte negative asupra siluetei.

Doar 25 de grame de chipsuri sau pufuleţi cu brânză conţin aproximativ 160 de calorii şi 10 grame de grăsime, în timp ce o cutie de floricele de porumb poate ajunge până la 550 de calorii şi 31 de grame de grăsime.

În locul unor astfel de gustări optează mai bine pentru salate de fructe, legume cu sosuri fără grăsimi şi dacă ţi-e poftă de ceva dulce prepară o prăjitură în casă folosind ingrediente care conţin cât mai puţine calorii.