Ce alimente poţi congela pentru a le prelungi prospeţimea

1 2 jpg jpeg

Produse de panificaţie

Întreagă sau feliată, pâinea poate fi congelată şi consumată mai târziu fără probleme. Dacă vrei s-o pui la congelator sub formă de felii, separă-le cu folii de aluminiu sau de hârtie şi aşază-le într-o pungă de plastic, altfel se prind una de alta. Elimină cât mai mult aer la închiderea pungii. Ciupercile congelate vor avea gust mai bun

Aduc un plus de substanţe nutritive preparatelor rapide şi sănătoase. Ciupercile congelate vor da şi un gust deosebit preparatelor, mai ales că-şi păstrează prospeţimea. Un alt avantaj este că se menţin proaspete mai mult timp şi le ai la îndemână oricând ai nevoie. Nu vei avea nicio scuză să alegi un semipreparat sau produse nesănătoase. Înainte de congelare e important să le speli şi să le cureţi, apoi să le feliezi sau să le mărunţeşti. Aşază-le în strat subţire, ca să le poţi folosi mai uşor când vrei să le găteşti.

Dacă ai curăţat prea mult usturoi nu trebuie să-l arunci. Pune-l la congelator într-o caserolă cu puţin ulei. Poate fi ţinut astfel mai multe luni.

Dacă organizezi o masă în familie sau cu amicii şi nu crezi că poţi face din timp preparate sănătoase, nu e cazul să recurgi la variante care îngraşă. De pildă, humusul se poate pregăti şi cu câteva zile înainte. Dacă te temi că nu va rezista în frigider, pune-l în congelator. Se păstrează bine până la câteva luni dacă-l pui într-un recipient cu capac. Adaugă-i puţin ulei de măsline deasupra, ca să previi uscarea lui.

La desert, poţi avea gata făcute câteva clătite de casă tot prin congelare. Totul e să ai grijă să le prepari ceva mai groase. Le aşezi între folii de aluminiu, ca să nu se lipească, apoi într-o pungă curată. Vor fi bune şi după o lună şi jumătate.

Respectă câteva reguli când vrei să păstrezi la congelator alimente calde. Trebuie să fie răcite, împachetate bine şi niciodată recongelate.