Ce alimente îţi dau energie pentru întreaga zi
Seminţele de chia
Considerate ca fiind super-alimente, seminţele de chia sunt o importantă sursă de acizi graşi Omega-3, fapt ce poate creşte puterea de concentrare.
Numeroase studii au arătat că includerea acestor seminţe în alimentaţie poate face ca persoana să fie mai alertă şi să scape de senzaţia de oboseală. În plus, ele aduc beneficii şi sănătăţii digestive. Adaugă-le în smoothie, în salate sau consumă-le cu iaurt. Apa rece
Deşi pare fără rost, specialiştii în nutriţie susţin că un pahar cu apă rece ne ajută să ne înviorăm şi să căpătăm mai multe energie. Astfel nu numai că rămâi hidratat pe parcursul întregii zile, ci şi celule din organism rămân active.
Pentru un plus de savoare poţi adauga câteva felii de lămâie sau chiar fructe de sezon, cum sunt zmeura, căpşunile şi pepenele roşu.
Printre alimentele energizante pe care este bine să le consumi încă de la primele ore ale dimineţii se numără fulgii de ovăz. Ei nu numai că aduc beeficii sănătăţii digestive, ci au un indice glicemic redus şi multe fibre, ceea ce ajută la menţinerea pe o perioadă mai mare de timp a senzaţiei de saţietate.
Preparate sub formă de omletă, ochiuri sau fierte, ouăle sunt opţiunea ideală pentru prima masă a zilei. Ele aduc şi un important aport de energie, mai ales că au un conţinut ridicat de proteine.
Astfel, senzaţia de saţietate se păstrează pentru mai mult timp. O doză şi mai mare de enrgie poţi obţine dacă incluzi pe lângă ouă la micul dejun şi legume proaspete.
Ştiai că spanacul, salata verde şi varza kale sunt doar câteva dintre alimentele care te ajută să scapi de senzaţia de letargie de peste zi?
Acestea au un conţinut bogat de vitamina B, ceea ce face ca organismul să transforme alimentele consumate în energie. De proprietăţile lor poţi beneficia chiar dacă le consumi sub formă de salată sau de smoothie.
Avocado este unul dintre cele mai sănătoase alimente care nu ar trebui să lipsească din meniu. Are în compoziţie o cantitate de grăsimi asemănătoare celei din unt. Mai exact, 85% din calorii sunt provenite din grăsimi. Dar sunt grăsimi bune, spre deosebire de cele din unt.
Un singur fruct de avocado înmagazinează 4 grame de proteine, ceea ce îl plasează direct în topul alimentelor cu cele mai mari valori de proteine.
Astfel, acest fruct este ideal în dietă, deoarece proteinele ajută la arderea eficientă a grăsimilor şi favorizează dezvoltarea musculaturii. În plus, toate aceste proteine sunt în întregime folosite de corp, în timp ce anumite proteine din carne nu sunt absorbite complet de organism.
Oleaginoase crude (nuci, migdale, fistic, alune, caju)
Nucile, migdalele, fisticul şi alunele sunt săţioase şi hrănitoare şi pot înlocui oricând gustarea de la ora 11 sau pe cea de după-amiază, de la ora 5. Nu consuma însă mai mult de o mână de fructe uscate pe zi, adică 50 de grame.
Au cel mai mare conţinut de antioxidanţi, deci te feresc de acţiunea radicalilor liberi, şi previn distrugerea celulară, deţin importante resurse de fibre şi vitamina E, ajutând la scăderea colesterolului şi reglarea glicemiei din organism, dar şi la păstrarea senzaţiei de saţietate pe o perioadă mai mare de timp.