Ce alimente combat sforăitul
Miere
Luată în cantitate mică, 1-2 linguriţe pe zi, miere îţi aduce un plus de substanţe nutritive şi zaharuri naturale.
Se numără printre alimentele care combat tulburările somnului ca sforăitul. Mierea este un remediu folosit îndeosebi în afecţiunile respiratorii, de aceea, dacă sforăitul este cauzat de congestie te va ajuta să dormi mai bine.
În plus, mierea stimulează secreţia de melatonină, o substanţă care dă somnolenţă.
Usturoi
Decongestionant al tractului respirator, usturoiul previne agravarea infecţiilor respiratorii. Dacă-l mănânci în stare proaspătă are efect antiinflamator şi reduce sforăitul, ajutându-te să ai un somn odihnitor.
Rozmarin
Plantă aromatică, rozmarinul are proprietăţi medicinale extraordinare. Are efect expectorant şi antiinflamator. Descongestionează căile respiratorii, alungă iritaţiile de la nivelul gâtului, reduce simptome ca apneea sau sforăitul.
Citeşte şi: Ce boli ascunde sforăitul
Peşte gras
Toate tipurile de peşte gras conţin o cantitate mare de antioxidanţi şi acizi graşi Omega-3 benefice. Include-l în dietă de 2 ori pe săptămână pentru a curăţa arterele, pentru a reduce nivelul de colesterol rău şi pentru a preveni apariţia unor afecţiuni cardiovasculare.
Te-ar mai putea interesa: Deviaţia de sept: când o operăm
Întrucât reduce tulburările respiratorii şi relaxează musculatura gâtului, suplimente cu ulei de peşte sau consumul frecvent de peşte gras pot face sforăitul să dispară.
Ulei de măsline
Bogat în acizi graşi şi substanţe antiinflamatoare care îţi conferă o odihnă mai bună, uleiul de măsline previne îngustarea şi obstrucţia căilor respiratorii. Din aceste motive, acest aliment poate alunga sforăiul.