Ce alimente ar trebui să conţină un meniu sănătos

2 jpg jpeg

Meniul include o serie de alimente sănătoase, repartizate în cele trei mese principale, dar şi o mulţime de snacks-uri ce pot fi consumate pe parcursul zilei.

Pe lângă faptul că este sănătos, meniul este şi apetisant. "Am vrut să arătăm că mâncarea sănătoasă nu trebuie să fie plictisitoare. Am efectuat zeci de teste în fiecare an, în ceea ce priveşte gustul produselor alimentare, şi am ajuns la o singură concluzie: indiferent cât de sănătos este un aliment, dacă nu e şi gustos, atunci nu se vinde", a declarat dr. Paul Berryman, şeful organizaţiei Leatherhead.

Consumă somon cu salată

Meniul include o terină de somon proaspăt şi afumat, bogat în acizi graşi Omega-3 şi DHA ( acid docosahexaenoic), care menţin arterele, inima şi creierul sănătoase.

Specialiştii sunt de părere că terina trebuie consumată alături de o salată cu un dressing din ulei de măsline extravirgin, care este bun pentru menţinerea unui nivel normal al colesterolului.

Pui cu linte si legume, o alegere nutritivă

De asemenea, o farfurie cu pui, linte şi legume reprezintă o masă hrănitoare şi sănătoasă, care corespunde cerinţelor a 80 dintre testele analizate de cercetătorii de la Leatherhead Food Research. Proteinele din acest fel de mâncare contribuie la creşterea masei musculare, iar acidul pantotenic conţinut de linte reduce oboseala şi îmbunătăţeşte performanţa mentală.

Pentru desert: iaurt cu nuci şi sos de caramel fără zahăr

Pentru desert poţi opta pentru un iaurt cu nuci şi sos de caramel fără zahăr. Cercetătorii afirmă că o astfel de gustare ajută la digestie şi la controlul glucozei din sânge.

În plus, prezenţa gumei de guar (E 412) în desert menţine un nivel sănătos al colesterolului, în timp ce lactoza contribuie la accelerarea tranzitului intestinal. În ceea ce priveşte consumul de nuci, 30 de grame pe zi contribuind la îmbunătăţirea elasticităţii vaselor de sânge.

Cu privire la băuturi, oamenii de ştiinţă recomandă consumul unui shake din fructe de pădure, putând înlocui o masă, în cazul persoanelor care vor să slăbească.