Ce afecţiuni previi dacă mănânci cireşe mai des

1 2 jpg jpeg

Diabetul

Cireşele întăresc sistemul imunitar, scad presiunea arterială, sunt diuretice, reduc riscul de diabet de tip 2. De altfel, te ajută să ai o piele sănătoasă, care străluceşte. Nu doar fructul este bun pentru organism ci şi cozile cireşelor. Acestea sunt indicate în tratarea colicilor şi litiazei renale. Aşadar, nu arunca aceste codiţe, ci spală-le, pune-le la uscat şi prepară câte 2-3 infuzii pe zi.

Hipertensiunea

Aceste fructe conţin anumite substanţe chimice care ajută la suprimarea şi diminuarea nivelului de acid uric din corp. Din acest motic reduc durerile musculare şi pe cele cronice de spate.

Un exces de acid uric poate duce la gută, hipertensiune, boli ale inimii, pietre la rinichi, insuficienţă renală, dar şi la leucemie. Pentru a micşora riscul de atac de gută, specialiştii spun că e bine să mănânci cireşe, de câte ori ai ocazia. Cireşele consumate şi sub formă de suc alterează pH-ul urinei şi reduc astfel aciditatea, crescând nivelul alcalin. Scăderea nivelului de acid uric combate formarea calculilor (pietrelor) din uraţi, şi, prin urmare se previne apariţia gutei.

2 jpg jpeg

Inflamaţiile

Ultimele studii legate de proprietăţile curative ale acestor fructe au demonstrat că un consum regulat de cireşe poate ajuta în ameliorarea durerilor apărute în cazul fibromialgiilor, artritei şi al rănilor. S-a descoperit că cireşele ar avea un efect mai mare decât analgezicele şi după cum ştii, primele sunt naturale, deci nu au efecte adverse, pe când pastilele, da.

Citeşte şi: Cozile de cireşe, diuretic fără reţetă

Cireşele conţin o substanţă numită cianidină, iar aceasta are rolul de a lupta contra inflamaţiei. Prin urmare dacă ai aceste probleme mănâncă des cireşe. Astfel, vei observa că se vor reduce umflăturile şi vei scăpa de dureri.

Insomnia

Melatonina este un hormon care scade temperatura organismului, ducând la o stare de somnolenţă. De asemenea, contribuie la reglarea ritmului cardiac. E indicat să mănânci regulat alimente pe bază de melatonină fiindcă aceasta este un aliat al sistemului imunitar şi are un aport benefic împotriva îmbătrâniri. O poţi procura consumând spre exemplu, cereale integrale, fructe şi legume, zarzavaturi, banane, lapte şi roşii. Gustoasele cireşe au beneficii curative în ceea ce priveşte stările anxioase, durerile de cap şi somnolenţa.

2 jpg jpeg

Ştiai că...

...dacă mănânci multe cireşe poţi slăbi? Datorită antocianinelor din acestea se activează o substanţă care contribuie la arderea grăsimilor, reducând depozitarea acestora. De asemenea, pentru că sunt bogate în fibre, ajută la digestie şi previn cancerul de colon.