Cât de bun este uleiul de peşte?

2 jpg jpeg

În cadrul studiului, bolnavii cardiaci au fost trataţi cu suplimente de ulei de peste purificat, timp de cel puţin un an. Scopul cercetătorilor a fost acela de a stabili dacă acizii graşi Omega 3 au avut vreun efect asupra riscului ulterior de probleme cardiovasculare majore, precum atac de cord, accident vascular cerebral, angină pectorală şi insuficienţă cardiacă.

De asemenea, s-a descoperit că utilizarea uleiului de peşte nu ar niciun efect protector la persoanele care nu au suferit vreodată de boli de inimă.

Cu toate, astea uleiul de peşte are alte beneficii asupra organismului:

- Menţine în limite normale valoarea trigliceridelor:consumul de ulei de peşte contribuie la scăderea nivelului trigliceridelor, un soi de lipide (grăsimi naturale) care se găsesc în sânge.

- Calmează durerile menstruale: uleiul de peşte administrat în combinaţie cu vitamina B12 atenuează durerile menstruale, reducând astfel frecvenţa administrării de medicamente antiinflamatoare.

- Încetineşte simptomele osteoporozei: administrat în combinaţie cu ulei de luminiţă de seară şi calciu, uleiul de peşte are rolul de a încetini simptomele osteoporozei. De asemenea, uleiul de peşte creşte densitatea osoasă, mai ales în cazul persoanelor în vârstă are suferă de osteoporoză.

- Contribuie la scăderea în greutate: Unele studii arată că administrarea pe termen lung a uleiului de peşte ajută la scăderea în greutate şi la reducerea cantităţii de zahăr din sânge, prevenind astfel riscul de a dezvolta diabet zaharat de tip 2.