Care sunt efectele reale ale consumului de dulciuri

1 2 jpg jpeg

Majoritatea produselor din comerţ au o anumită cantitate de zahăr rafinat, de la biscuiţi până la chipsuri cu diverse condimente, astfel că este foarte greu de controlat cantitatea de zahăr pe care ajungi să o ingeri.

Legătura dintre gust şi boală

Nici un dulce nu se face fără zahăr, iar despre acest condiment cercetătorii au ajuns la concluzia că mai ales cel rafinat este implicat atât în dezvoltarea cât şi în răspândirea celulelor canceroase.

Cu cât este mai mare cantitatea de zahăr consumată cu atât mai grave pot fi problemele de sănătatea, deoarece apar probleme cu surplusul de kilograme, urmate de apariţia diabetului, prezentând un risc crescut de a dezvolta cancer la sân, colon sau chiar prostată în cazul bărbaţilor.

Anumiţi specialişti au demonstrat faptul că insulina este implicată în dezvoltarea cancerului deoarece stimulează factorul de creştere celulară.

În plus, un alt aspect asupra căruia ar trebui să reflectezi este acela că un consum ridicat şi constant de zahăr slăbeşte flora intestinală, aspect care ajută la dezvoltarea infecţiilor fungice şi cel mai clasic exemplu este bacteria Candida Albicans.

Află cum îţi poţi menţine silueta după dietă AICI

Dulciurile grăbesc apariţia ridurilor

1 2 jpg jpeg

Cu cât este mai mare cantitatea de zahăr din organism cu atât mai repede pielea îşi pierde din elasticitatea sa. După ce l-ai ingerat, zahărul declanşează un proces în corpul tău ce poartă denumirea de glicare, proces ce influenţează acţiunea colagenului şi a elastinei.

În felul acesta ridurile premature îşi fac apariţia, fiind tot mai vizibil efectul de îmbătrânire a pielii.

Pericolul asupra siluetei

1 2 jpg jpeg

Unul dintre cele mai vizibile aspecte ale consumului regulat de zahăr şi produse de panificaţie este acumularea unui surplus de kilograme. Zahărul favorizează producerea rapidă de insulină şi determină apariţia fenomenului de hiperglicemie şi de rezistenţă la insulină. În felul acesta funcţiile pncreasului endocrin se epuizează şi astfel apare valoarea mărită a colesterolului, depozitele tot mai mari de ţesut adipos şi într-un final apare obezitatea.