Care sunt apele minerale cele mai bune?

1 2 jpg jpeg

A pa reprezint─â 60 la sut─â din greutatea corpului. Iar pentru a func┼úiona, organismul consum─â mereu din aceast─â cantitate. De aceea, este extrem de important ca procentul de ap─â s─â r─âm├ón─â constant. ├Än caz contrar, din cauza deshidrat─ârii apar tulbur─âri ├«n circula┼úia s├óngelui ┼či ├«n func┼úionarea tuturor organelor. A┼ča se explic─â recomandarea repetat─â ├«ntruna de speciali┼čti: ÔÇ×Bea 1,5-2 litri de ap─â zilnic!ÔÇŁ.

Apa cu CALCIU protejeaz─â oasele

Pentru c─â, ├«n cele mai multe cazuri, alimenta┼úia nu este suficient de bogat─â ├«n calciu, speciali┼čtii ne recomand─â s─â bem, dup─â mas─â, ap─â mineral─â cu o cantitate mare de calciu. Nu trebuie s─â te a┼čtep┼úi ca rezultatele s─â se simt─â imediat, ├«ns─â, treptat, nivelul calciului din organism cre┼čte ┼či, pe termen lung, consumul de ap─â mineral─â cu calciu are efect de prevenire a osteoporozei.

MAGNEZIUL alung─â oboseala

Multe persoane cu un ritm de via┼ú─â foarte activ se pl├óng de o stare de oboseal─â permanent─â. La nivel fizic, este posibil s─â apar─â ┼či mici contrac┼úii musculare involuntare. Aceste simptome semnaleaz─â caren┼úa de magneziu. Iar pentru a evita suplimentele alimentare, speciali┼čtii recomand─â consumul apei minerale care con┼úine magneziu. Dac─â bei timp de 15 zile o astfel de ap─â, ├«┼úi vei rec─âp─âta energia ┼či vei sc─âpa de oboseal─â.

BICARBONAŢI pentru stomac

Beneficiile apei bogate ├«n bicarbonat de sodiu se simt mult mai rapid. Bicarbonatul este un antiacid recunoscut, iar apele bogate ├«n aceast─â substan┼ú─â cresc pH-ul de la nivelul sistemului digestiv ┼či combat hiperaciditatea gastric─â. ├Än plus, aceast─â ap─â ajut─â la rehidratarea ┼či remineralizarea organismului dup─â un efort fizic intens. ├Än plus, apa cu bicarbonat asigur─â o mai bun─â func┼úionare a sistemului muscular.

Cea mai bun─â ap─â pentru biberon

Pentru copiii mici, apa de la robinet este total contraindicat─â, deoarece con┼úine nitra┼úi, substan┼úe nocive pentru organismul ├«nc─â nedezvoltat al micu┼úilor. Cea mai indicat─â pentru biberon este apa ├«mbuteliat─â, u┼čor mineralizat─â.

Îmbuteliată este cea mai bună

Apa mineral─â ├«mbuteliat─â este cea mai potrivit─â pentru consumul zilnic, pentru c─â ├«ndepline┼čte toate criteriile de siguran┼ú─â. ├Äns─â, din varietatea de ape minerale de pe pia┼ú─â, cum o alegi pe cea mai bun─â?

Dacă analizezi etichetele apelor minerale la sticlă, vei observa că unele dintre ele au un conţinut mai bogat în calciu, altele au mai mult magneziu etc. Toate sunt benefice pentru sănătate, însă ele trebuie alese în funcţie de nevoile fiecăruia dintre noi.

E bun─â apa de la robinet?

Pe lângă caracteristicile binecunoscute: incoloră (transparentă), inodoră (fără miros), insipidă (fără gust), apa potabilă mai trebuie să îndeplinească o serie de cerinţe pe care, de multe ori, apa de la robinet nu le satisface. În primul rând, aceasta trebuie să nu conţină germeni, hormoni sau antibiotice.

├Än al doilea r├ónd, apa potabil─â ar trebui s─â aib─â o anumit─â cantitate de substan┼úe organice, de minerale, un nivel sc─âzut de nitra┼úi, nitri┼úi, plumb, cadmiu ┼či clor ┼či s─â nu con┼úin─â deloc amoniac. De asemenea, este important gradul de duritate al apei, care este dat de cantit─â┼úile de calciu ┼či de magneziu pe care le con┼úine. Apa ÔÇ×dur─âÔÇŁ, cu un nivel crescut de magneziu ┼či de calciu, de┼či este d─âun─âtoare pentru ma┼čina de sp─âlat, este benefic─â pentru organism.

┼×tiai c─â...

...apele minerale carbogazoase, adic─â cele cu ÔÇ×buleÔÇŁ, sunt indicate cu precau┼úie persoanelor care sufer─â de hiperaciditate gastric─â?

...apele minerale bogate în calciu, magneziu, sulfaţi nu trebuie consumate în mod regulat, ci doar în cure de remineralizare, care nu durează mai mult de o lună?

...pentru consumul regulat, speciali┼čtii recomand─â apa ├«mbuteliat─â u┼čor mineralizat─â ┼či, de preferin┼ú─â, s─ârac─â ├«n nitra┼úi?

Doctor Click! v─â sf─âtuie┼čte

Corpul uman nu are capacitatea de a stoca apa, de aceea cantitatea pierdut─â ├«n 24 de ore (prin diurez─â, transpira┼úie) trebuie ├«nlocuit─â pentru a men┼úine s─ân─âtatea ┼či func┼úiile organismului. Necesarul de ap─â ├«n func┼úie de aportul caloric este la adult de 1 ml/kcal.

De aceea, la un aport caloric de 35 kcal/kg (calculat în funcţie de activitatea fizică zilnică), consumul de apă este de 35 ml/kg, ceea ce înseamnă aproximativ 2 - 2,5 litri în cazul unei persoane de 70 de kg.