Brânza topită, adevărată otravă pentru organism

2 jpg jpeg

Specialiştii în nutriţie spun despre brânză topită că este o adevărată otravă pentru organism. Pe cât este de gustoasă,pe atât este de nesănătoasă.

Brânza topită conţine multe E-uri, apă şi grăsime. Grăsimea este în proporţie de 40% din întreg conţinutul acestui produs. Ea se obţine prin încălzirea uneia sau mai multor varietăţi de brânzeturi. Se adaugă săruri de topire: polifosfaţi şi citraţi.

Nu vi se pare nimic în neregulă până aici? Înseamnă că nu ştiţi că sărurile de topire reprezintă E-urile din acest aliment. Iată câteva dintre acestea: difosfaţii de calciu (E 450), polifosfatul calcic (E 452), fosfaţii de sodiu (E 339), citraţii potasici (E 332), citraţii sodici (E 331) şi citraţii de calciu (E 333). Parcă nu vă mai încântă aşa tare acest aliment. Nu-i aşa?

Mai ales că aceste E-uri nu sunt deloc sănătoase pentru organism. Din contră, ne fac mult rău. În primul rând, trebuie să ştiţi despre acestea că scad drastic absorţia calciului.

Pe de altă parte, e bine de ştiut că rinichii sunt în mare pericol, ei pot fi îmbolnăviţi de către aceste săruri de topire, iar consecinţele nu vor fi prea plăcute.

Brânza topită mai are în componenţă şi glutamatul monosodic, un E foarte periculos (E 621). Asta pentru că, în primul rând, fiind un potenţiator de aromă creează dependenţa.

Pe de altă parte, poate produce dureri de cap, greaţă, însă cel mai grav aspect este faptul că modifică ritmul cardiac şi, astfel, inima poate avea de suferit.

Nu este de neglijat nici faptul că acest produs are foarte multe calorii. Aşadar, dacă consumi acest produs să nu te miri dacă iei şi în greutate.

Aşadar, dacă nu vrei să te îmbolnăveşti cu mâna ta, evită să mai consumi acest aliment sau, dacă totuşi ai poftă, prepară-l în casă.

1 kilogram de brânză de vaci

1-2 linguriţe cu bicarbonat de sodiu

1/4 pachet de unt

puţină sare de mare.

Brânza de vaci se amestecă cu sarea şi bicarbonatul. Se topeşte la aburi (un vas deasupra unui alt vas cu apă care fierbe) împreună cu untul, timp de 20 de minute, amestecând în continuu. Când devine o compoziţie cremoasă se ia de pe foc şi se toarnă în caserole pe care le laşi la rece. Se păstrează la frigider.