Aşa alegi ouăle proaspete pentru masa de Paşte!
Pentru a-ţi da seama dacă un ou a expirat sau nu sau cum deosebeşti un ou deja stricat de unul bun, trebuie doar să-ţi foloseşti simţurile, mai precis văzul şi mirosul. Trebuie să ştii, de asemenea, că ouăle pot fi consumate în siguranţă chiar şi după data înscrisă pe ambalaj. Totuşi, cum ne dăm seama de acest lucru? Ouăle care nu au fost ţinute în frigider au un termen de valabilitate de la 7 până la 10 zile, în timp ce ouăle păstrate în frigider pot fi consumate într-un termen cuprins între 35 şi 40 de zile.
Vopseşte numai ouă proaspete!
Iată un truc (testul de plutire) pentru a vedea dacă ouăle de găină ssnt încă proaspete sau trebuie aruncate: umple un pahar cu apă şi pune oul în acesta. Dacă oul s-a scufundat complet, înseamnă că acesta este încă bun pentru a fi consumat.
În cazul în care oul nu se scufundă complet, înseamnă că acesta este încă bun, însă ar trebui consumat cât mai repede.
Dacă oul pluteşte în lateralul paharului, înseamnă că acesta este vechi şi trebuie aruncat imediat.
Ouăle pot rezista la frigider până la 6 săptămâni. Cel mai bine este să depozitezi ouăle în cartonul lor original pentru a păstra temperatura constantă.
Ouăle se păstrează la frigider pentru a reduce orice risc de salmonella. În schimb, ouăle proaspete, care nu au cuticule vizibile pe suprafaţa lor (sunt intacte), pot fi ţinute şi într-un mediu cu o temperatură constantă, care să nu fie mai mare de 21 de grade, cu condiţia să fie consumate în maximum o săptămână.