Alimentele cu conservanţi pot da urticarie

1 2 jpg jpeg

Alimenta┼úia este foarte frecvent implicat─â ├«n apari┼úia urticariei. Aceast─â afec┼úiune a pielii se manifest─â prin apari┼úia brusc─â de pl─âci ro┼čiatice, reliefate, ├«nso┼úite de senza┼úia de m├ónc─ârime.

Cel mai des incriminate sunt produsele ce con┼úin conservan┼úi ┼či coloran┼úi. De aceea, de s─ârb─âtori este indicat s─â m├ónca┼úi cump─âtat ┼či c├ót mai s─ân─âtos.

Substan┼úele chimice cu care organismul intr─â ├«n contact pot contribui ┼či ele la apari┼úia ┼či men┼úinerea eczemelor ┼či dermatitelor. ┼×i pentru c─â ├«n aceast─â perioad─â detergen┼úii ┼či produsele de cur─â┼úare sunt foarte des folosite, speciali┼čtii v─â sf─âtuiesc s─â folosi┼úi m─ânu┼či de protec┼úie.

Alte produse chimice care vă pot face rău pielii sunt vopseaua de păr, nichelul ce intră în compoziţia aliajelor utilizate în confecţionarea bijuteriilor, substanţele chimice utilizate în tăbăcirea pielii din care se confecţionează încălţămintea.

Stresul ┼či oboseala sunt factori principali ai apari┼úiei ┼či agrav─ârii psoriazisului sau a dermatitei seboreice. De asemenea, stresul cauzeaz─â sc─âderea imunit─â┼úii generale a organismului, iar suprasolicitarea emo┼úional─â poate contribui la c─âderea p─ârului. Surmenajul contribuie la apari┼úia cearc─ânelor ┼či a ridurilor.

Click! spune:

O alimenta┼úie echilibrat─â din care s─â nu lipseasc─â vitaminele, evitarea fumatului,a expunerii la soare, a stresului ┼či a oboselii, igiena riguroas─â ┼či consultul medical periodic ajut─â la prevenirea bolilor de piele.