Alimentele cu conservanţi pot da urticarie

1 2 jpg jpeg

Alimentaţia este foarte frecvent implicată în apariţia urticariei. Această afecţiune a pielii se manifestă prin apariţia bruscă de plăci roşiatice, reliefate, însoţite de senzaţia de mâncărime.

Cel mai des incriminate sunt produsele ce conţin conservanţi şi coloranţi. De aceea, de sărbători este indicat să mâncaţi cumpătat şi cât mai sănătos.

Substanţele chimice cu care organismul intră în contact pot contribui şi ele la apariţia şi menţinerea eczemelor şi dermatitelor. Şi pentru că în această perioadă detergenţii şi produsele de curăţare sunt foarte des folosite, specialiştii vă sfătuiesc să folosiţi mănuşi de protecţie.

Alte produse chimice care vă pot face rău pielii sunt vopseaua de păr, nichelul ce intră în compoziţia aliajelor utilizate în confecţionarea bijuteriilor, substanţele chimice utilizate în tăbăcirea pielii din care se confecţionează încălţămintea.

Stresul şi oboseala sunt factori principali ai apariţiei şi agravării psoriazisului sau a dermatitei seboreice. De asemenea, stresul cauzează scăderea imunităţii generale a organismului, iar suprasolicitarea emoţională poate contribui la căderea părului. Surmenajul contribuie la apariţia cearcănelor şi a ridurilor.

Click! spune:

O alimentaţie echilibrată din care să nu lipsească vitaminele, evitarea fumatului,a expunerii la soare, a stresului şi a oboselii, igiena riguroasă şi consultul medical periodic ajută la prevenirea bolilor de piele.