Alimente permise în caz de gastrită

1 2 jpg jpeg

Stresul este un factor des menţionat de persoanele care suferă de probleme intestinale. De asemenea, şi alimentaţia bogată în grăsimi poate cauza brusc contracţii intestinale dureroase. Alcoolul, cafeaua, ceaiul, mirodeniile şi anumite mâncăruri ce fermentează trebuie evitate în cazul unui intestin sensibil.

Dacă ai probleme cu stomacul, nu este sănătos să mănânci legume crude. Digerarea alimentelor crude poate fi mai dificilă şi va duce la balonare şi dureri abdominale. Mai bine mănânci legume gătite şi, treptat, introduci legume crude.

De asemenea, medicii nutriţionişti spun că persoanele care sunt diagnosticate cu gastrită trebuie să aibă grijă ce mănâncă, deoarece starea lor se poate înrăutăţi, în special în această perioadă.

Bananele, bune pentru stomac

Bananele fac parte din fructele recomandate în afecţiunile de stomac, fiind nutritive, deloc acide şi totodată bogate în minerale precum potasiu. Nu este însă recomandat să consumi mai mult de două banane la o masă de fructe, pentru că sunt dulci şi un exces de carbohidraţi stimulează secreţia acidă a stomacului.

Orezul alb ameliorează durerea

Deşi în general nu sunt recomandate pentru consumul zilnic, alimentele precum pâinea alba, orezul alb sau cartofii sunt ideale pentru a scăpa de durerile de stomac. Aşadar, dacă şi tu ai probleme de această natură, consumă orez alb fiert, simplu, fără prea multă sare. Acesta va acţiona ca un pansament şi va ameliora durerea.

Migdalele scad aciditatea gastrică

Consumul a 5-10 migdale pe zi înlătură, adesea, durerile şi arsurile la stomac. Uleiul pe care îl conţin are un efect protector pentru pereţii stomacului, iar proteinele conţinute scad aciditatea gastrică.

Află AICI simptomele care anunţă cancerul de stomac!

Sucul de lămâie, antiacid redutabil

Dacă durerile gastrice se datorează ulcerului, se poate încerca urmatoarea reţetă: 1 kg miere, 1 kg lămâi trecute prin maşina de tocat cu coajă şi fără sâmburi), 1l de ulei de măsline. Se amestecă toate ingredientele cu o lingură de lemn. Se pun la răcoare şi întuneric 10 zile. Se consumă câte 3 linguri pe zi, cu 5 minute înaintea meselor principale. Sucul de lămâie diluat în apă (călduţă) este un antiacid redutabil. În plus, ajută stomacul să poată tolera mai multe alimente crude.

Carnea slabă de peşte sau pui

Carnea pentru a putea fi inclusă pe lista alimentelor permise în cazul gastritei trebuie să fie fiartă şi să fie slabă, precum cea de pui sau de peşte.

Atenţie!

Evită mesele abundente şi cele servite la intervale mari, iar cina să preceadă cu 2-3 ore somnul, pentru a se evita refluxul gastric.