Alimente pentru o viaţă longevivă

2 jpg jpeg

Ciocolata neagră menţine inima sănătoasă

Acest aliment delicios este cunoscut pentru numeroasele beneficii pe care le aduce organismului. Cacaua din compoziţia ciocolatei este unul dintre cei mai importanţi compuşi care menţin sănătatea inimii. Flavonoidele din cacao reduc presiunea arterială, îmbunătăţesc sănătatea vaselor de sânge şi scad colesterolul rău. Astfel, toate aceste beneficii contribuie la buna funcţionare a inimii. Însă, pentru că ciocolata este destul de bogată în zaharuri, nu trebuie să consumi mai mult de 2-3 bucăţele pe zi. De asemenea, o alternativă sănătoasă este ciocolata preparată în casă.

Nucile scad colesterolul rău

Bogate în acizi graşi Omega-3, nucile contribuie la scăderea colesterolului rău şi la menţinerea sănătăţii sistemului cardiovascular. Spre deosebire de alunele de pădure şi migdale, nucile conţin de două ori mai mulţi antioxidanţi, care luptă împotriva multor afecţiuni.

Uleiul de măsline previne atacurile cerebrale

În urma unui studiu realizat în Franţa, cercetătorii au descoperit că persoanele care consumă ulei de măsline în mod frecvent au un risc cu 41% mai mic de a suferi de un atac cerebral, spre deosebire de cele care nu includ în dieta lor acest aliment sănătos. Acest lucru se datorează faptului că acidul oleic din compoziţia uleiului de măsline absoarbe grăsimile saturate, scăzând astfel riscul de a suferi de atac de cord.

Merele ajută la digestie

Un măr pe zi ţine doctorul la distanţă, din mai multe motive. În primul rând, merele scad colesterolul rău. De asemenea, consumul de mere nu pune în pericol silueta, deoarece ajută la buna funcţionare a sistemului digestiv. De asemenea, unele studii arată că merele ar fi benefice şi în combaterea anumitor tipuri de cancer.