Alimente care reduc stresul

2 jpg jpeg

Portocalele Un studiu german a relevat că vitamina C ajută la normalizarea colesterolului şi a presiunii sângelui după o situaţie stresantă. Vitamina C are şi rolul de a întări sistemul imunitar. Cartofii dulci Cartofii pot fi foarte eficienţi împotriva stresului pentru că satisfac nevoia de carbohidraţi şi dulciuri, nevoie proeminentă în situaţiile stresante. Ei sunt plini de vitamine şi fibre care ajută organismul să proceseze carbohidraţii într-un mod constant şi lent. Caise uscate Caisele sunt bogate în magneziu, un relaxant muscular natural care acţionează împotriva stresului. Migdale, fistic şi nuci Migdalele sunt bogate în vitaminele B şi E, care ajută la întărirea sistemului imunitar, iar nucile şi fisticul ajută la scăderea tensiunii arteriale. Curcanul Curcanul conţine aminoacidul triptofan care declanşează eliberarea de serotonină, o substanţă chimică cu efecte asupra creierului. Din cauza efectului calmant al triptofanului, mulţi oameni care consumă curcan se simt relaxaţi sau chiar obosiţi. Spanacul Lipsa magneziului din organism produce migrene şi oboseală. O cană de spanac asigură 40% din cantitatea necesară zilnic de magneziu. Somonul Somonul conţine acizi graşi Omega-3 care protejează împotriva bolilor de inimă şi menţin stresul sub control.