Alimente care îmbunătăţesc memoria
Mişcarea are un rol esenţial în ceea ce priveşte menţinerea sănătăţii mintale. Astfel, exercitiile fizice practicate, în mod regulat, sporesc capacitatea de concentrare şi memorare.
Deshidratarea organismului, la fel, îţi afectează capacitatea de concentrare şi atenţie. De aceea, este indicat să bei cel puţin 2 litri de apă pe zi.
Este o sursă bogată de minerale, vitamine şi fitonutrimenţi. Îmbunătăţeşte activitatea cognitivă şi ajută la creşterea ţesutului cerebral. Prin consumarea sa în mod regulat previi apariţia tulburărilor de
, precum şi Alzheimerul.
De curând s-a demonstrat că ouăle stimulează memoria. Gălbenuşul conţine un nutriment esenţial numit colină care ajută la creştrea puterii de concentrare. Mai mult, un studiu realizat în SUA arată că ouăle ar putea să prevină pierderile de memorie şi să reducă riscul de demenţă.
Nucile conţin vitamina E, vitamină care protejează organismul împotriva bolii Alzheimer. De asemenea, conţin fier şi furnizează oxigen creierului care cresc puterea minţii şi abilitatea de a reţine informaţii. Pentru asigurarea unei sănătăţi optime a creierului este recomandat să mănânci cel puţin 5 nuci pe zi.
Ciocolata neagră are în compoziţia sa substanţe numite flavonoide care îmbunătăţesc memoria şi capacitatea de concentrare. Potrivit studiilor, ciocolata cu peste 70% cacao stimulează nivelul de serotonină (hormonul fericirii), reducând nivelul de stres şi acţionând ca un antidepresiv.