Alimente care cresc cu 50% riscul de a face diabet
De asemenea, cercetătorii atenţionează că doar 100 de grame de carne roşie pe zi, adică jumătate dintr-o friptură normală, cresc cu o cincime posibilitatea de a face diabet de tip 2.
În plus, consumul de carne roşie are şi alte efecte nocive asupra organismul. Carnea roşie creşte drastic riscul de a dezvolta boli de inimă sau de a suferi de unele forme de cancer, motiv pentru care Departamentul pentru Sănătate din Marea Britanie recomandă să nu se consume mai mult de 500 de grame de carne roşie pe săptămână (echivalentula 3 cârnaţi, o friptură sau 3 felii de carne de oaie).
Însă, o alternativă sigură de a preveni riscul de diabet de tip 2 sau alte boli grave este de a înlocui consumul de carne roşie cu alte alimente bogate în proteine, precum brânză cu conţinut scăzut în grăsimi, orez neprocesat sau nuci.