Alege alternativa alimentar─â s─ân─âtoas─â!

2 jpg jpeg

Maioneza Cremoas─â, gustoas─â, bun─â la orice, dar nu cea mai s─ân─âtoas─â. Avocado are aceea┼či consisten┼ú─â cremoas─â a maionezei, un gust fin, dar ┼či avantajul natural, anume substan┼úe ce ajut─â la sc─âderea nivelului colesterolului din organism. Este suficient s─â amesteci fructul cu pu┼úin ulei de m─âsline ┼či cu ├óteva semin┼úe de mu┼čtar pentru a ob┼úine un sos delicios, care va ├«nlocui cu succes maioneza. Ron┼ú─âi? Dac─â ai obiceiul s─â ron┼ú─âi covrigei sau biscui┼úi ├«ntre mese, nu e cel mai r─âu obicei, dar nici cel mai indicat. ├Änlocuie┼čte f─âinoasele cu fisticul, un alt element care nu prime┼čte aten┼úia cuvenit─â. Este un aliment s─ân─âtos, con┼úine substan┼úe hr─ânitoare care ┼úin de foame ┼či regleaz─â nivelul de colesterol. Culoarea conteaz─â Probabil ┼čtiai sau nu, dar ardeii nu sunt to┼úi la fel. Se pare c─â, ├«ntr-adev─âr, cei galbeni sau verzi con┼úin mai pu┼úine substan┼úe hr─ânitoare dec├ót cei ro┼čii. Ace┼čtia con┼úin de trei ori mai multe fibre, de 8 ori mai mult─â vitamina A dec├ót cei verzi ┼či cu p├ón─â la 60% mai mult─â vitamina C dec├ót cei verzi. ├Än plus, ardeii ne ajut─â s─â prevenim tumorile pulmonare. Treci la pulpe! De c├ónd a ├«nceput s─â fie promovat pentru consumul dietetic, pieptul a fost mereu scos la ├«naintare ca partea cea mai s─ân─âtoas─â a puiului. Dar pulpele sunt mult mai bogate ├«n nutrien┼úi. Ele con┼úin mai mult fier, indispensabil pentru s─ân─âtate, mai mult zinc, cu care lupt─âm ├«mpotriva r─âcelii. Spune "nu" cremei ┼×tim c─â ciocolata este hr─ânitoare ┼či s─ân─âtoas─â. ┼×tim c─â nu trebuie s─â facem abuz de ea, dar o pr─âjitur─â cu ciocolat─â este unul din cele mai mari ┼či pl─âcute p─âcate ├«n care c─âdem. Nu este cea mai s─ân─âtoas─â, din cauza con┼úinutului de zah─âr, dar ┼či al altor aditivi, ├«n special ├«n cazul pr─âjiturilor din comer┼ú. Alternativa la fel de bogat─â, dar mai s─ân─âtoas─â, este ciocolata neagr─â. ├Än locul unei pr─âjituri cu ciocolat─â, este de preferat o ├«ntreag─â tablet─â de ciocolat─â neagr─â. De┼či abia a┼čtep┼úi s─â te arunci asupra ei ┼či s─â o dai gata, vei fi surprins c├ónd vei vedea c─â nu po┼úi m├ónca mai mult de jum─âtate.