Ai probleme cu tensiunea? Mănâncă ananas!

1 2 jpg jpeg

Bananele ne scapă de răceală. Banana este nu doar un fruct delicios, ci şi unul foarte sănătos. Acţionează contra răcelii, stresului, ulcerului. Enzimele din banane ajută digestia să devină mult mai rapidă. Mai mult, aceste fructe conţin un anumit tip de fibre care induc sentimentul de saţietate şi ajută la arderea grăsimilor.

Kiwi reglează tensiunea. Datorită luteinei, aceste fructe sunt indicate pentru a reduce riscul apariţiei cancerului şi a bolilor de inimă. De asemenea, previn formarea cataractei. Potasiul are un rol major în reglarea presiunii arteriale, iar fibrele protejează împotriva cancerului şi a diabetului.

Clementinele previn pietrele la rinichi. Clementinele se află şi ele pe lista fructelor “minune” fiind bogate în vitamina C şi fibre. Sunt folositoare în caz de alergii şi sensibilităţi, susţin activitatea creierului, îmbunătăţesc vederea, curăţă pielea, reduc stresul. Acidul citric pe care aceste fructe îl conţin protejează împotriva formării pietrelor la rinichi.

Ananasul reduce tensiunea arterială. Datorită conţinutului de potasiu şi sodiu, ananasul este indicat şi persoanelor care suferă de hipertensiune. Mai mult, fructul ajută digestia şi ne scapă de durerile digestive. Substanţele nocive ajunse în organism prin alimentaţie, cum sunt E-urile sau dioxinele, sunt reduse dacă mâncăm ananas.

Avocado scade colesterolul. Avocado conţine acid oleic, grăsime mononesaturată, care ajută la reducerea nivelului de colesterol. Într-un studiu efectuat pe persoane cu un nivel al colesterolului ridicat, participanţii care au urmat o dietă bogată în avocado au înregistrat o scădere semnificativă a colesterolului.

Papaya previne diabetul. Fructul de papaya este recomandat în prevenirea aterosclerozei şi a diabetului. Nutrienţii din acest fruct au un rol important în prevenirea cancerului de colon. Papaya conţine papaină şi chimopapaină, ambele enzime fiind recunoscute pentru acţiunea antiinflamatoare şi de calmare sau vindecare a arsurilor.