Ai grijă la siluetă dacă iei masa în oraş!

1 2 jpg jpeg

Ai putea să ceri o perioadă salate diverse însoţite de savuroasa apa plată cu lămâie, dar nu te poţi alimenta aşa la nesfârşit.

Dacă mănânci alături de colegi, riscul să trezeşti animozităţi este, de asemenea, inevitabil. Şi atunci ce să faci ca să scapi de pericolul iminent al kilogramelor în plus?

Noile studii în domeniu, efectuate de cercetătorii texani, recomandă un truc simplu pentru această problemă ispititoare.

Ţinând cont că odată plătit meniul nu poţi lăsa mâncare în farfurie din motive, să zicem financiare, decât să te umfli la propriu cu mâncare mai bine rogi chelnerul să îţi pună jumătate din meniu la pachet.

Cercetătorii au avut sub observaţie 35 de femei de vârstă mijlocie în experimentul lor care a durat şase săptămâni.

În acest timp, participantele la studiu au asistat la un program de prevenţie a obezităţii.

În cadrul programului, femeile au fost rugate ca atunci când iau cina în oraş să solicite chelnerului să le împacheteze jumătate din meniu, pentru a-l mânca acasă.

O a doua regulă importantă ce trebuia respectată de voluntare a fost să se informeze despre conţinutul caloric al meniului pe care urmau să-l consume la restaurant.

„Ajută mult să-ţi controlezi şi să-ţi gestionezi bine ceea ce mănânci“, spune autorul studiului Gayle Timmerman, de la Universitatea din Texas.

Restaurantele reprezintă un mediu cu risc mare de creştere în greutate, aşa că dacă nu ai o strategie bine pusă la punct atunci când iei masa în oraş, te poţi alege cu kilograme în plus foarte uşor.

La finalul celor şase săptămâni, femeile care au fost implicate în studiu şi-au menţinut silueta sau chiar au slăbit, faţă de cele care nu au ţinut cont de ceea ce mănâncă la restaurant şi cât consumă la masă.