Acest fruct este cea mai bună sursă naturală de antioxidanţi!
Mărul verde este bogat în minerale precum calciu, potasiu, fosfor, sodiu, fier, vitaminele B, C, E şi acid folic. Dacă este folosit că produs cosmetic, îţi face pielea să pară tânăra şi suplă. Merele sunt o sursă naturală şi, totodată, delicioasă de antioxidanţi, care combat radicalii liberi şi previn inflamaţiile în corp. Conţin flavonoide, substanţă care ajută la scăderea tensiunii arteriale, diminuează riscul de infarct miocardic şi previne bolile de inimă.
Mărul luptă cu succes cu radicalii liberi datorită polifenolilor pe care îi conţine, fiind antioxidantul ideal. Cercetătorii au început să studieze încă din 1979 efectele pe care merele verzi le au asupra organismului, măsurând funciile pulmonare a 2500 bărbaţi, cu vârste între 45 şi 59 de ani şi domiciliul în Ţară Galilor. După cinci ani, au comparat capacitate respiratorie a ficăruia şi au descoperit o asociere pozitivă între funcţia plămânilor şi numărul de mere consumat în timpul unei săptămâni.
Aport minim de calorii
Merele au o densitate calorică mică şi un conţinut mare de apă, un fruct de mărime medie fiind alcătuit din aproximativ 85% lichid. Alimentele bogate în apă oferă organismului o senzaţie de saţietate îndelungată, reducând numărul de calorii zilnice. Un măr are, în medie, 80 de calorii, ceea ce îl face să fie o gustare sănătoasă ideală. În plus, ajută digestia, controlează pofta de dulce şi scade nivelul colesterolului rău.
Sursă importantă de fibre
Un măr conţine în jur de 4 g de fibre, de care organismul are mare nevoie. Merele oferă o senzaţie de saţietate pentru mai mult timp, încetinesc absorbţia zahărului, menţin un nivel optim al grăsimilor în sânge şi previn apariţia problemelor digestive. Un aport optim de fibre în dieta zilnică scade riscul de instalare a obezităţii şi ajută la scăderea în greutate, stimulând metabolismul.