7 motive să mănânci mai mult pepene

1 2 jpg jpeg

E o sursă bună de hidratare vara

Miezul zemos şi delicios al pepenelui verde are efecte revigorante şi energizante. Specialiştii nutriţionişti ne recomandă să-l consumăm cu încredere întrucât reprezintă una dintre cele mai eficiente metode de hidratare şi de vitaminizare pe timpul verii.

Previne formarea pietrelor la rinichi

Graţie capacităţilor diuretice, pepenele verde e recomandat în dieta persoanelor cu pietre la rinichi sau care suferă de gută. Cu excepţia persoanelor cu insuficienţă renală, tuturor celor care suferă de rinichi le este recomandată o cură de pepene de minimum zece zile.

E antiinflamator natural

Pepenele verde răcoreşte şi potoleşte setea, dar contribuie şi la reducerea unor inflamaţii la nivelul organismului, care pot fi legate de apariţia astmului, a arterosclerozei, a diabetului, a artritei şi a cancerului de colon.

Te fereşte de infecţii

Vitamina C din pepene îmbunătăţeşte sistemul imunitar, protejându-ne împotriva bolilor şi tratând unele afecţiuni medicale precum cataracta. Vitamina A din pepene luptă împotriva infecţiilor din organism.

Stimulează corpul să elimine toxinele

Pentru că mai mult de 90% din compoziţia pepenelui este apă, fructul acesta curăţă organismul, îl detoxifică, protejează intestinul subţire. Este recomandat persoanelor cu un grad mai mare de uzură a organismului, bătrânilor şi celor care au o alimentaţie încărcată de toxine.

Elimină stresul

Pepenele verde reprezintă o sursă importantă de vitamine (B6, B1, C, A), potasiu, magneziu şi aminoacizi. Vitamina B6 ajută la păstrarea sănătăţii creierului şi la combaterea anxietăţii, a stresului şi chiar a atacurilor de panică.

E fructul ideal pentru cardiaci

Pepenele verde conţine licopen, un antioxidant indicat persoanelor care suferă de afecţiuni cardiace, dar şi bolnavilor de cancer de prostată.