7 beneficii ale consumului de ceapă

1 2 jpg jpeg

Recomandă pentru diabetici

Datorită conţinutului de crom, ceapa ajută diabeticii să îşi crească toleranţa la glucoză şi să reducă nivelul de insulină.

Combate infecţiile bucale

Persoanele care consumă ceapă în mod constant îşi măresc rezistenţa organismului în faţa agenţilor bacterieni, prevenind astfel apariţia anumitor boli. Dacă mesteci ceapă timp de 2-3 minute omori toţi germenii de la nivelul cavităţii bucale, reducând astfel riscul de a suferi din cauza infecţiilor bucale.

Previne apariţia anemiei

Pentru a preveni scăderea nivelului de fier din organism consumă ceapă roşie. Fierul are un rol important în întărirea celulelor sangvine, reducând riscul de a suferi din cauza anemiei feriprive. De asemenea, consumul de ceapă scade colesterolul rău, prevenind atât atacurile de cord, cât şi alte afecţiuni cardiovasculare.

Îmbunătăţeşte viaţa sexuală

Ceapa în combinaţie cu ghimbirul contribuie la îmbunătăţirea vieţii sexuale. Pentru rezultate vizibile bea de 3 ori pe zi o lingură de suc de ghimbir în combinaţie cu o lingură de suc de ceapă.

Bun remediu împotriva artritei

Datorită proprietăţilor antiinflamatorii, ceapa este recomandată în cazul persoanelor care suferă de artrită sau de gută, întrucât reduce simptomele acestor afecţiuni.

Luptă împotriva cancerului de colon

Ceapa conţine oligo-zaharide, substanţe care stimulează dezvoltarea bacteriilor bune la nivelul colonului. Datorită acestui lucru, riscul de a suferi de cancer de colon se reduce considerabil.

Redă strălucirea pielii

Ceapa face minuni asupra tenulului, deoarece luptă împotriva acneei şi redă strălucirea pielii. Pentru prepararea măştii faciale ai nevoie de o lingură de suc de ceapă care se amestecă cu o lingură de miere şi câteva picături de ulei de măsline. Masca se aplică pe faţa curată şi se lasă să acţioneze în jur de 10-15 minute.