5 motive să ţii regimul mediteranean
Îţi oferă un plus de grăsimi bune
Urmând această dietă, vei înlocui carnea roşie cu cea de peşte sau de pui, iar preparatele de la mesele tale principale mai uşoare. Acizii graşi Omega-3 din peşte scad tensiunea arterială şi nivelul de grăsimi naturale din sânge, previn formarea cheagurilor de sânge şi a atacului de cord. Peştele gras în special, ca somonul, heringul, macroul, sardinele, tonul, sunt bogate în acest tip de acizi graşi.
Elimini sare sau îi reduci cantitatea zilnică
În preparatele mediteraneene nu e nevoie de sare, pentru că ierburile aromatice şi puţin piper sunt de ajuns. Faptul că nu adaugi sare este cel mai bun lucru pentru păstrarea sănătăţii inimii. Când mănânci prea sărat rişti să ai o tensiune arterială ridicată, dar te expui şi la boli ca osteoporoza.
Te face să renunţi la grăsimile rele
Folosirea uleiului de măsline în locul margarinei şi a untului este o altă schimbare pozitivă pe care o faci atunci când ţii dieta mediteraneană. Margarina şi untul au grăsimi saturate sau trans, care afectează buna funcţionare a inimii. 2-3 linguri de ulei de măsline puse zilnic în salate duce la o scădere a nivelului de colesterol. Uleiul de măsline conţine niveluri ridicate de compuşi cu efect antioxidant asupra sângelui.
Te obligă să ai măsură în toate
Nucile îţi aduc grăsimi bune pentru inimă, dar sunt benefice în dieta care protejează inima, numai dacă sunt mâncate cu măsură, în cantităţi mici, cam cât încape într-o palmă. Altfel, pot deveni unele dintre alimentele care te îngraşă şi, prin urmare, îţi afectează sănătatea cordului.
Îţi aduce mai multe antioxidanţi
Această dietă presupune consumarea mai multor legume şi fructe sub formă de salate. Efectul lor antioxidant este important de luat în calcul în caz că ai o afecţiune cardiovasculară.