5 alimente care, reîncălzite, îţi fac rău
Cartofii
Dacă eşti nevoit să reîncălzeşti garnitura de cartofi, cel mai bine ar fi să n-o faci. Zdrobeşte cartofii sau pune-i ca atare într-o salată rece. Odată reîncălziţi, dezvoltă spori care-ţi pot provoca disconfort digestiv.
Ţelina
Adăugată în salate şi supe, ţelina aduce un plus de savoare. Ideal ar fi să fie consumată la puţin timp după ce este adăugată în preparatele calde. Aceasta legumă conţine nitraţi, iar la temperaturi ridicate, duce la apariţia unor substanţe care-ţi afectează sănătatea. După reîncălzire, formează nitriţi, substanţe care sporesc riscul de cancer.
Sfecla
Tot din cauza faptului că are în compoziţie nitraţi, sfecla ar trebui consumată sub formă de suc sau în salate, în stare crudă, rasă ori trecută prin blender. Este o legumă care poate fi folosită ca un medicament natural datorită antioxidanţilor şi elementelor nutritive pe care le conferă. Pe de altă parte, dacă este coaptă sau preparată la temperaturi ridicate, eliberează nitraţi nu tocmai buni pentru sănătate.
Carnea de pasăre
Pentru a evita riscul de infecţii, cauzate de prezenţa bacteriei Salmonella, prepară foarte bine carnea de pui sau de curcan. Nu vei avea probleme digestive dacă nu vei amâna masa până la răcirea preparatului. După reîncălzire, carnea de pui îşi schimbă compoziţia proteică. Foloseşte o temperatură potrivită, nu prea mare, dacă eşti nevoit să încălzeşti mâncarea.
Ciupercile
Proteinele din ciuperci pot fi afectate cu uşurinţă, ca urmare a acţiunii enzimelor şi a anumitor microorganisme care pot cauza diaree, inflamarea abdomenului. De aceea, ciupercile n-ar trebui păstrate prea mult timp la temperatura camerei, după gătire, sau reîncălzite la o temperatură mai mare de 70 de grade Celsius.