5 alimente bune de consumat

1 2 jpg jpeg

Cafeaua reglează nivelul de zahăr din sânge

Cercetările efectuate de-a lungul timpului arată că un consum moderat de cafea chiar face bine organismului. Pe lângă faptul că este bogată în antioxidanţi, cafeaua conţine magneziu şi crom, două minerale care contribuie la reglarea nivelului de zahăr din sânge, ceea ce înseamnă că reduce riscul de diabet. De asemenea, cafeaua poate preveni apariţia bolii Parkinson şi a cancerului de colon.

Brânza conţine o cantitate mare de proteine

Pe lângă faptul că este bogată în calciu, brânza conţine o cantitate mare de proteine şi fosfor. Cu toate astea, nutriţioniştii recomandă un consum moderat de brânză, întrucât este bogată în calorii. De asemenea, este indicat să se opteze pentru un sortiment sărac în grăsimi.

Nucile menţin senzaţia de saţietate

Deşi sunt bogate în calorii, nucile sunt o sursă importantă de proteine şi fibre, contribuind la menţinerea senzaţiei de saţietate pentru o lungă perioadă de timp. De asemenea, nucile conţin grăsimi mononesaturate, care previn apariţia bolilor cardiovasculare.

Ouăle, aliment esenţial

Pe lângă faptul că sunt o sursă de proteine de calitate, ouăle conţin numeroşi alţi nutrienţi, precum vitaminele D şi B12. Nutriţioniştii recomandă includerea ouălor în alimentaţie, însă este indicat să nu se consume mai mult de 3-4 ouă pe săptămână.

Vinul te apără de cancerul la sân

Bea un pahar de vin pentru sănătatea inimii tale! Toate tipurile de vin sunt benefice pentru organism, însă doar dacă sunt consumate cu moderaţie. Dintre toate sortimentele, vinul roşu este cel mai bogat în antioxidanţi, motiv pentru care protejează organismul de diferite boli, precum afecţiuni cardiovasculare şi cancer de sân.