5 ajutoare din natură în detoxificare

1 2 jpg jpeg

Fructul de avocado

Acest fruct este considerat una dintre cele mai bune surse de grăsimi sănătoase, fiind un bun protector al ficatului. Un studiu efectuat în Japonia a arătat că consumul de avocado împiedică ficatul să acumuleze toxine.

Usturoiul

Unul dintre cele mai puternice remedii naturale, usturoiul contribuie la întărirea sistemului imunitar, apărându-l de viruşi şi bacterii. Usturoiul conţine, de asemenea, substanţe sulfuroase, care sunt responsabile de activarea enzimelor, având scopul de a îmbunătăţi funcţia ficatului.

Zeama de lămâie cu apă

Un pahar de apă călduţă cu lămâie consumat în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, elimină toxinele din ficat, stimulează metabolismul şi ajută digestia, evitându-se, astfel, constipaţia. Unul dintre cele mai bune remedii pentru protejarea ficatului este consumul de apă, între şase şi opt pahare zilnic, cel puţin. În plus, o hidratare corespunzătoare a corpului permite, de asemenea, curăţarea rinichilor.

Citeşte şi: Vrei mai multă energie? Cura de detoxificare te poate ajuta!

Păpădia

Rădăcina de păpădie este folosită încă din antichitate pentru tratarea afecţiunilor hepatice, dar şi pentru curăţarea ficatului. Consumaţi sub formă de ceai (poţi procura din magazinele naturiste).

Ceaiul verde

Este demonstrat faptul că ceaiul verde contribuie la curăţarea ficatului într-un mod natural şi protejează organismul împotriva tumorilor şi hepatitelor virale. De asemenea, consumul de ceai verde ajută la eliminarea grăsimilor acumulate la nivelul ficatului.